Single život nemusí byť zlý.
StoryEditor

Ako prežiť bez sexu, keď ste single? Nahradí ho víno, jóga aj čokoláda

22.12.2022, 10:28
Zdravie

Čo si budeme rozprávať, sex je korením života. Ale aj keď ste napríklad práve single, bez sexu sa dá prežiť, pokiaľ viete, ako na to.

To, že single ľudí neubúda, ale naopak veľmi rýchlo pribúda, nie je nič nové. Na single živote už dnes nie je nič desivé, ako tomu bolo ešte pred pár rokmi, keď ľudia neveriacky krútili hlavou nad tým, že človek môže byť sám a pokojne si tak zájsť na večeru alebo do kina. „To, že ľudia dajú prednosť statusu single pred tým, aby vzali zavďak akýmkoľvek partnerom, len aby preboha neboli sami, je veľký posun,“ hovorí sexuologička Alison Parkerová.

„Je to totiž znamenie toho, že ľudia viac počúvajú vlastnú hlavu a srdce a tiež si sami seba viac vážia, než tomu bolo ešte pred dvadsiatimi rokmi,“ dodáva. Byť s niekým len „pre svoje okolie“ je totiž naozaj nešťastné a veľa kvalitných vzťahov z tejto základnej idey naozaj nevzišlo.

Čo sa týka sexu, aj tu je to málokedy dobré. Pokiaľ pár nemá dobrý základ, na ktorom môže stavať aj po rokoch, kvalitný sexuálny život je skôr snom ako realitou. Obvykle také páry (asi sme si ostali) skončia so sexuálnym životom do desiatich rokov manželstva.

Nezáväzne

Samozrejme single život nie je riešením navždy. Väčšina single ľudí sa sexu nezrieka, a keď majú možnosť nezáväzného sexu, tak to využijú. Podľa výskumov muži v 80 percentách prípadov, ženy v 50. Sú ale takí, ktorí si radšej počkajú na skutočného partnera, než aby ukájali sexuálne potreby vo vzťahoch na jednu noc.

V takom prípade sexuologička svojim klientom radí, aby sa snažili užívať si život plnými dúškami. Keď nemajú sex, mali by sa zamerať na iné radovánky. Kúpiť si niečo pekné, vyrážať s priateľmi na večere, na výlety či na hory. Mať nejaké svoje labužnícke úlety. „Jedna moja klientka bola zberateľkou tej najluxusnejšej čokolády a tvrdila, že keď si raz týždenne vezme tabuľku super kvalitnej čokolády, je to lepšie ako orgazmus s bývalým priateľom,“ vysvetľuje.

 

„Proste to, že žijete sami a bez sexu, neznamená, že sa máte správať ako mnísi alebo sa každý večer opíjať a plakať kamarátom na ramene, akí ste chudáci,“ dodáva Parkerová. Pokiaľ vezmeme absenciu sexu čisto pragmaticky, čokoláda, víno a pravidelná joga urobia dobre nášmu telu i mysli, ale pri chuti na sex sa môžete krásne uspokojiť aj samy. Správny vibrátor, venušine guličky, stimulátor klitorisu alebo iné sexuálne hračky vám single život spestrí aj pekne, a až stretnete toho pravého, budete natoľko v pokoji, že si dáte na čas.

 

Víno

Nielen vaginálny orgazmus nás môže úplne uspokojiť, niekedy to zvládne aj výborný gurmánsky zážitok. Podporuje to aj diaľnovýchodná teória, že ústa sú vagínou hornej časti tela... Tak si vychutnajte namiesto sexu luxusné víno.

Med

Med má tú skvelú vlastnosť, že dokáže uspokojiť naše túžby na sex, teda aspoň nejaký čas. Tak neváhajte a »medujte«... Najintenzívnejšia je vraj jedna čajová lyžička medu hneď ráno.

Horúca čokoláda

Najbližšie k malej smrti, teda orgazmu, má podľa vedcov čokoláda, tá v našom tele aj mozgu dokáže vzbudiť také slastné pocity, že túžbu po skutočnom orgazme na chvíľu prebijú. Radí sa vysokopercentná čokoláda alebo pokojne aj šálka horúcej čokolády denne.

Jóga pre pokoj libida

Ak máte pocit, že vaše telo už má veľký sexuálny pretlak, ale poriadny partner stále nikde, lepšie ako zbaliť bohviekoho na jednu noc je jóga... Áno, možno sa to zdá divné, ale upokojiť rozbúrené libido vie práve jóga. Dokonca na to sú rôzne podporné ásany, teda jogové polohy.

 

Medzi tie najlepšie patrí určite ásana nazvaná žaba. Vykonávať ju môžete na bruchu, ešte lepšia je ale ásana z drepu. Ste v drepe, špičky do strán, ruky sú zapreté pred telom za končekmi prstov. S nádychom idete hore, nohy sa natiahnu, telo v predklone stále zapreté za prstami, s výdychom sa vraciate do drepu. Vykonajte každý deň 21x a libido sa upokojí.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 15:20