Mandarínky sú bohatým zdrojom vitamínu C.pexels
StoryEditor

Pevné vlasy, žiarivá pleť a dobré trávenie? To všetko a oveľa viac budete mať vďaka mandarínkam

11.12.2022, 10:00
Zdravie

Citrusové ovocie a obzvlášť mandarínky si do sýtosti užívate najmä počas zimy. Patria k tomuto obdobiu a vy by ste ich potenciál na zdravie mali využiť na sto percent. Oplatí sa vám servírovať si ich denne a to pokojne aj niekoľkokrát.

Mandarínky obsahujú množstvo prospešných látok. Nielenže budete vďaka ním oveľa lepšie naladení, ale pomôžu aj pri rôznych zdravotných problémoch.

Krásne vďaka mandarínkam

O mandarínkach je známe, že sú bohatým zdrojom vitamínu C. Ak ich budete konzumovať pravidelne, budete sa tešiť z jasnej a pružnej pokožky. Táto vitamínová bomba však prospieva aj vlasom. Nielenže oddialite to, že budú šedivieť, ale ich aj posilníte a dokonca prospejú aj tým z vás, ktorých trápi nadmerné vypadávanie vlasov. Mandarínky posilnia vaše nechty a pozitívny vplyv majú aj na váš chrup.

Zdroj vitamínu C

K vitamínu C, ktorý mandarínka obsahuje sa však ešte vrátime. Jeho dostatočné množstvo v strave totiž posilňuje obranyschopnosť organizmu a podporuje budovanie imunity. Toto ovocie si servírujte aj v prípade, že vás položí do postele nejaká choroba. Vďaka dostatočnému množstvu vitamínov budete už o pár dní stáť opäť na nohách.

Vláknina

Hneď po vitamínoch je nevyhnutné spomenúť aj vlákninu, ktorá sa v mandarínkach nachádza. Vďaka vláknine budete dlhšie sýte a tiež podporíte celkové trávenie a vylučovanie.

Regenerácia

Na správnu a tiež pravidelnú regeneráciu tela by nemali dbať len športovci, ale tiež ľudia, ktorí majú zvýšenú fyzickú, no aj psychickú aktivitu. Mandarínky by ste pravidelne mali servírovať aj vašim rodičom či starým rodičom, pretože ich zdraviu práve toto ovocie veľmi prospieva. Mandarínky pomáhajú rýchlejšej regenerácii svalov, no pozitívne vplývajú aj na stavbu kostí. Osteoporóza tiež popri tomto ovocí nemá šancu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:10