Infrasauna má blahodarný vplyv na vaše zdravie.pexels
StoryEditor

Prečo pravidelne navštevovať infrasaunu? Má relaxačné a regeneračné účinky a navyše zrýchli spomalený metabolizmus

05.12.2022, 10:00
Zdravie

Niektorí zimu znášajú ľahšie, ba dokonca patrí k ich obľúbeným ročným obdobiam. Iní ju doslova pretrpia a ani niekoľko vrstiev oblečenia im nepomôže k pohode a k tomu, aby sa cítili príjemne. Práve preto by ste si z času na čas mali dopriať pobyt v saune. Na výber máte veľa možností, my však tentokrát dávame do pozornosti práve účinky infrasauny.

Krásna pleť

Poriadne sa vypotiť v saune prospeje dokonca aj vašej pleti. Zbaví ju nečistôt a pleť bude oveľa pružnejšia a jasnejšia. Máte ekzematickú kožu? Rovno si zakúpte permanentku do sauny, pretože práve tá vám pomôže ekzém eliminovať. V saune sa vaša koža dokonca zbaví odumretých častíc. Pokožka bude navyše prekrvená, čo k jej kráse a pružnosti ešte viac prispeje.

Zbavte sá pár kíl

Nebol to váš sen spaľovať kalórie ničnerobením? Práve v saune si ho môžete splniť. Už počas tridsať minútového pobytu v saune spálite také množstvo kalórií, ako pri päť kilometrovom behu. Okrem toho sauna rozhýbe aj váš spomalený metabolizmus. Pravidelné saunovanie ovplyvní aj vašu psychickú pohodu a náladu. Dokonca sa zlepší aj váš spánok.

Saunovanie vynechajte

Do sauny určite nechoďte ak máte horúčku, prípadne začínate pociťovať príznaky chrípky či iného ochorenia. Rovnako tak sa jej vyhnite ak máte v tele akýkoľvek zápal, prípadne trpíte gastritídou. Ak beriete antibiotiká, tiež pre vás sauna nie je vhodná. Naopak, ak cítite mierne prejavy nachladnutia, prípadne nádchy, sauna vám môže radikálne pomôcť príznaky zmierniť, alebo úplne začiatok ochorenia pozastaviť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 09:15