Aj starostlivosti o spodné prádlo by ste mali venovať dostatočnú pozornosť.pexels
StoryEditor

Aj nosenie nohavičiek má svoje pravidlá. Dodržiavate ich?

21.11.2022, 10:00
Zdravie

Spodné prádlo je každodennou výbavou ženského oblečenia. Sú ženy, ktoré si pri jeho výbere dávajú obzvlášť záležať a v ich skrini nájdete nohavičky všetkých farieb, strihov a materiálov a sú aj ženy, ktoré uprednostnia pohodlie pred sexi spodnou bielizňou a iné, ako hladké bavlnené nohavičky by ste u nich hľadali len ťažko.

Aj pri nosení niektorých typov nohavičiek by ste mali dodržiavať isté pravidlá. Zdravie by pre vás v tomto smere malo byť prvoradé a sexi kúsky by ste mali vyťahovať skutočne len na výnimočné príležitosti.

Starostlivosť o spodné prádlo

Starostlivosti o spodné prádlo, najmä to drahšie, by ste mali venovať dostatočnú pozornosť. Najmä čipkované prádlo si žiada veľmi jemné zaobchádzanie, preto je vhodné práve tieto nohavičky prať ručne, alebo v práčke na ručnom praní. Zabezpečíte si tak dlhšiu životnosť tohto prádla a v neposlednom rade aj funkčnosť. Ak patríte k ženám, ktoré často trápia vaginálne problémy, dbajte aj na správny výber pracích prostriedkov. Vyberte si tie menej agresívne a aj žehlenie tej časti, ktorá sa dotýka intímnych partií je úplne na mieste.

Syntetika len výnimočne

Aj keď ste fanúšičkou krásneho čipkovaného prádla, berte si ho na seba skutočne len v tie dni, kedy bude jeho krása docenená. Syntetika totiž bráni pokožke dýchať a koledujete si tak o infekčné problémy, ktoré nie sú ničím príjemným. Rovnako tanga nohavičky by ste nemali nosiť denne. Aj keď sú neskutočne ženské a sexi, bavlnené nohavičky budú na bežné nosenie lepšou voľbou, alebo si zvoľte nohavičky brazílskeho strihu. Pre vaše zdravie sú lepšie a na atraktivite im to neuberá.

image

Niektoré typy nohavičiek by ste nemali nosiť denne.

pexels

Sťahujúce nohavičky

Pravda je taká, že sťahujúce spodné prádlo je bežnou výbavou žien. Spoľahlivo uberú pár centimetrov a vás opticky zoštíhlia. Aj tu však odporúčania znejú pomerne jasne: nosiť len výnimočne. Sťahujúce nohavičky totiž tlačia na váš močový mechúr, takže ak potrebujete častejšie chodiť na toaletu, už viete dôvod. To však ani zďaleka nie je všetko. Ak totiž sťahujúce nohavičky nosíte častejšie, vedie to ku kompresii nervov, čo negatívne vplýva na panvu a môže spôsobiť jej bolesti a dokonca aj bolesti chrbta.

Ako často meniť nohavičky?

Počas bežných dní úplne stačí meniť si nohavičky raz za deň. Ak však máte napríklad svoje dni, a používate tampón, meňte ich aspoň dvakrát za deň. Riešením však je aj nosenie intímky. Tým pádom budete meniť ju a nohavičky si môžete pokojne nechať aj celý deň. Pravidlo častejšieho menenia prádla by ste mali zaviesť aj v lete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. apríl 2024 11:52