Detox organizmu vám v tomto období len prospeje.pexels
StoryEditor

Ľahký detox v tomto období vaše telo len privíta. Toto sú potraviny, ktoré vám pomôžu zbaviť sa toxínov

27.10.2023, 12:00
Zdravie

Cítite sa unavená, nafúknutá a ani vaša pleť nevyzerá práve najlepšie? Potom by ste si mali naordinovať pár dňový detox. Pomôže vám zbaviť telo prebytočnej vody, toxínov a v neposlednom rade vďaka nemu schudnete aj pár kíl. Prezradíme vám, ktoré potraviny pomôžu vašim orgánom zbaviť sa tých látok v tele, ktoré sú zodpovedné za to, že sa necítite práve fit.

Aby bol detox účinný, ideálne je zotrvať v ňom aspoň sedem až štrnásť dní. No aj víkendová úprava stravy je lepšia ako nič.

O čo pri detoxe ide?

Prekyslený organizmus je často dôvodom rôznych zdravotných problémov. Počas detoxu ide preto práve o to, aby ste eliminovali konzumáciu potravín, ktoré sú za prekyslenie organizmu zodpovedné. Počas tohto obdobia, by ste mali zo svojho jedálnička vylúčiť kávu, zelený čaj, alkohol, sladkosti, mäso či iné živočíšne potraviny. Nahradiť by ste ich mali potravinami, ktoré nielenže toto kyslé prostredie nevytvárajú, ale ho aj v značnej miere eliminujú. Ovocie, zelenina, orechy a množstvo čistej vody či bylinkových čajov sú tou správnou voľbou počas dní, kedy sa rozhodnete svoje tele detoxikovať.

Štart

Ak sa pre detox rozhodnete, ideálne by bolo dať si jeden absolútne pôstny deň, počas ktorého nebudete prijímať žiadne jedlo, len čistú vodu, prípadne neochutený bylinkový čaj. Ďalšie dni začnite ráno pohárom vlažnej vody s citrónom. Tento zvyk by ste si potom mohli preniesť aj do dní, kedy už žiadny detox dodržiavať nebudete. Okrem toho, že citrón je zdroj vitamínov a minerálov, podporí aj váš imunitný systém. A to sa hodí v každom období, čo poviete?

image

Pre dokonalý štart do dňa si doprajte vodu s citrónom.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 11:13