Už dva deci brezovej vody denne vám doplní potrebnú dávku vitamínov a minerálov.pexels
StoryEditor

Počuli ste už o účinkoch brezovej vody? Podporuje metabolizmus, regeneráciu tela a zbaví vás zlej nálady

19.10.2022, 15:00
Zdravie

Pamätáte si ešte z detstva vôňu brezového šampónu? Určite bol súčasťou ak nie každej, tak minimálne každej druhej slovenskej kúpeľne. Niektorí sú mu verní dodnes a dobre vedia prečo. A kým brezový šampón a jeho pozitíve účinky na vlasy sú nám všetkým dobre známe, o tom, aký blahodárny vplyv na zdravie má brezová voda, vie málokto.

Podľa doterajších štúdii stačí, ak budete piť dva deci brezovej vody po dobu troch týždňov a vaše telo bude nadopované potrebnými vitamínmi.

Zdroj vitamínov

Hoci sa to nezdá, no brezová voda v sebe ukrýva množstvo vitamínov a minerálnych látok. Vitamíny B a C sú bohato zastúpené. Z minerálov treba spomenúť predovšetkým vápnik, fosfor, železo, draslík a horčík. Práve preto je brezová voda účinná aj pri regenerácii organizmu. Navyše je plná antioxidantov, aminokyselín a enzýmov, ktoré naštartujú v tele tie správne procesy.

Účinky brezovej vody

Brezová voda má diuretické účinky, čo pomôže najmä tým z vás, ktorých často trápia rôzne problémy s močovými cestami či s obličkami. Navyše, dokáže zbaviť telo nazhromaždených toxínov. To by si z času načas mal dopriať každý. Výrazne napomáha pri regenerácii organizmu a o v neposlednom rade iste oceníte aj jej omladzujúce účinky. Brezová voda dokáže dokonca pomôcť pri rôznych problémoch so žlčníkom, pečeňou a vhodná je aj pre tie z vás, ktoré trpia reumou. Priaznivo pôsobí na zrýchlenie metabolizmu a tiež pri žalúdočných problémoch. Popíjanie brezovej vody vás zbaví bolesti hlavy. V mesiacoch, kedy sú premnožené vírusy dokonca zvyšuje obranyschopnosť organizmu a buduje imunitu.

Ďalšie výhody

Podľa ruskej medicíny má brezová voda vplyv aj na potenciu mužov. Navyše vás zbaví únavy, ba dokonca budete vďaka nej menej podráždené a nervózne. No späť k mužom. Brezovú vodu by mali piť všetci muži, ktorí prechádzajú andropauzou, pretože brezová voda značne eliminuje negatívne príznaky, spojené s týmto obdobím.

image

Brezovú vodu si môžete nazbierať aj sami.

dreamstime

Krásna pleť a vlasy

Jej pozitívne účinky sú preukázateľné aj pri vonkajšom použití. Oplachovanie vlasov čistou brezovou vodou stimuluje ich rast, zabraňuje ich vypadávaniu a zbaví pokožku nežiadúcich lupín. Je účinným prostriedkom proti aknóznej pleti, no dokáže radikálne zmierniť aj príznaky podráždenej či ekzematickej kože. Stačí si nanášať čistú brezovú vodu na pleť ako pleťovú vodu, alebo ňou čistiť ekzémov postihnuté miesta na koži.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 19:03