Difuzér nielen zvlhčí vzduch, ale dokáže navodiť aj tú správnu atmosféru.dreamstime
StoryEditor

Vybuduje imunitu, prečistí dýchanie: Vďaka difuzéru budete mať voňavý domov aj čistý vzduch

26.09.2022, 09:00
Zdravie

Zvažujete po poslednej návšteve kozmetického salóna, že si zadovážite difuzér? Iste vás omámila príjemná aróma, ktorá rozvoňala celý priestor. No okrem krásnej vône vo vašom byte získate jeho kúpou oveľa viac. Vo vašej domácnosti bude plniť hneď niekoľko funkcií. A vy nielenže získate vkusnú dekoráciu, ale aj pomocníka, ktorý predovšetkým so vzduchom v miestnosti urobí divy.

Na trhu nájdete rôzne typy difuzérov. Vyberte si taký, ktorý bude mať dostatočnú kapacitu na použitie v miestnosti, v ktorej ho chcete použiť. A potom ho už len stačí zapnúť, ak budete bojovať so suchým vzduchom či rôznymi respiračnými ochoreniami.

Osviežovač vzduchu

Kto by nechcel mať nádherne prevoňaný domov? Je príjemné pohybovať sa po byte, v ktorom je príjemná aróma. Navyše má difúzer schopnosť pohltiť aj pachy, čo oceníte napríklad pri varení jedál. Aj tajomstvo vône vo vašom obľúbenom masérskom salóne tkvie v kvalitnom difuzéri a v správne zvolených esenciálnych olejoch, ktoré dokážu navodiť tú správnu atmosféru. Takto čarovať dokážete aj vy, ak mu dáte šancu. 

Čistenie a zvlhčovanie vzduchu

To, že vám bude vďaka difuzéru voňať byt, je jedna vec, no popri tom má ďalšie, ešte dôležitejšie funkcie, ktoré oceníte. Najmä, ak máte vo vašej domácnosti suchý vzduch. Predovšetkým počas vykurovacieho obdobia, ktoré sa v niektorých regiónoch začne už o pár týždňov. Niektorí ľudia totiž suchým vzduchom doslova trpia. Negatívne totiž vplýva nielen na ich dýchacie cesty, ale aj pokožku či oči. Difuzér zároveň funguje aj ako čistička vzduchu, ktorá okrem spomenutých pachov dokáže pohltiť aj rôzne baktérie nachádzajúce sa v ovzduší.

Pomoc pri ochoreniach

Vďaka difuzéru môžete počas dňa inhalovať esenciálne a éterické oleje, ktoré vám dokážu výrazne pomôcť v prípade, že vás skolil nejaký vírus a ste nachladnutí. Za predpokladu, že máte deti, oceníte to ešte viac. Je totiž ťažké prinúť ich inhalovať posediačky pri nejakom prístroji. Takto aj počas hry môžu inhalovať napríklad eukalyptový olej, ktorý im umožní ľahšie dýchanie. Rovnako počas období, kedy ste oveľa náchylnejší na choroby, je práve difuzér tou správnou voľbou. Vhodným výberom oleja, napríklad na podporu imunity, tak budete s vírusmi bojovať už len tým, že sa nachádzate v miestnosti, kde je zapnutý difuzér. Ak náhodou trpíte nespavosťou, zapnite si ho pred odchodom do spálne s niekoľkými kvapkami levanduľového oleja. Uvidíte, že so spánkom už viac nebudete mať problém.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:29