Graviola nepomáha liečiť len herpes či hnačku, ale aj rakovinu.instagram/raskitchentv
StoryEditor

Poklad zvaný graviola: Toto ovocie vylieči rakovinu, no prínosov pre zdravie má omnoho viac

20.12.2022, 18:00
Zdravie

Graviola je ovocie pochádzajúce zo Strednej a Južnej Ameriky. Už pred niekoľkými rokmi začali ľudia prichádzať na jeho zdraviu prospešné účinky. Nielenže dokáže posilniť vašu imunitu, ale aj bojovať proti niektorým druhom rakoviny. Pozrite sa, čoho všetkého je toto vzácne ovocie schopné.

Graviola je ovocie, ktoré v sebe ukrýva veľké množstvo zdraviu prospešných látok. Jeho plody, listy a kôra sa využívajú na výrobu liekov, ktoré dokážu vyliečiť mnohé zdravotné problémy. Graviola je bohatá najmä na vitamíny B1, B2, vitamín C a minerály ako vápnik, zinok, draslík, horčík a fosfor. Takisto je skvelým zdrojom antioxidantov, ktoré bránia bunky pred voľnými radikálmi, no pomáhajú aj pri ich samotnej obnove. Toto ovocie je v súčasnosti veľmi cenené, veď sa sami pozrite, čoho všetkého je schopné.

Vylieči aj nemožné

V určitých častiach sveta sa graviola konzumuje vo veľkej miere. Viete, prečo? Jej listy sa používajú najmä pri liečbe zápalu slizníc či pri odstraňovaní hlienu z hrdla. Koreň je, naopak, cenený u diabetikov a ľudí, ktorí často trpia príznakmi chrípky a astmy. Kôra sa dokonca používa ako sedatívum. Graviolu však môžete využiť aj na zníženie krvného tlaku, pri srdcových ochoreniach alebo pri mŕtvici. Mávate časté problémy s herpesom? Skúste pravidelne konzumovať graviolu, ktorá je pre herpes toxická a verte či nie, už sa u vás táto vírusová infekcia neobjaví.

Toto ovocie môže byť skvelé aj na podporu zdravého trávenia. Dokáže bojovať proti zápche, hnačke, plynatosti, nadúvaniu, no využíva sa aj na ničenie žalúdočných vredov. Keďže je vynikajúcim zdrojom vlákniny a má nízky obsah tuku, rýchlo zasýti a zaženie hlad, vďaka čomu vám môže pomôcť aj pri chudnutí. Ovocná dužina gravioly sa často používa v šťavách a smoothies najmä kvôli tomu, že posilňuje imunitný systém a podporuje ničenie voľných radikálov. Toto ovocie dokáže s vaším telom naozaj nemožné, dokonca aj liečiť rakovinu.

Účinnejšia ako chemoterapia

Už dlhé roky sa vedci či lekári snažia nájsť účinný liek proti rakovine, ktorá je jednou z hlavných príčin úmrtí na celom svete. Áno, chemoterapie dokážu zlepšiť mieru prežitia, no jedno zázračné ovocie má dokonca lepšie účinky na túto smrteľnú chorobu než lieky, ktoré sa používajú. Graviola je tak silná, že dokáže zrýchliť liečbu rakoviny, spomaliť jej šírenie a zabíjať niekoľko typov rakovinotvorných buniek. Účinná môže byť najmä pri rakovine prostaty, pečene, prsníkov a pankreatitídy. Toto ovocie je naozaj všeliek, a preto by ste nemali čakať a graviolu zaradiť do vášho jedálnička. Či už sa ju rozhodnete konzumovať zrelú, formou tabliet alebo extraktu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 14:16