Emu olej má blahodárne účinky na pokožku.pexels
StoryEditor

Na svalovicu, opuchy, pleť aj vlasy. Pomerne neznámy emu olej využijete na celé telo

11.05.2022, 12:00
Zdravie

Prírodné oleje majú svoje širokospektrálne využitie. A to nielen v kuchyni, ale aj v kozmetike. Najmä na pokožku pôsobia veľmi priaznivo a preto sa tešia čoraz väčšej obľube.Oproti iným je emu olej pomerne neznámy, ale zoznámiť by ste sa s ním rozhodne mali.

Oleje sú zázračnými pomocníkmi, zvyčajne z prírody. V podstate, z prírody je aj emu olej, ale nemá nič spoločné s rastlinami. Ak vám názov evokuje druhy pštrosa, vôbec nie je ste mimo. Tento olej pochádza práve z emu hnedého a vo farmaceutickom a kozmetickom priemysle je vyhľadávanou a žiadanou surovinou.

Zlato pre pokožku

Máte problém so suchou, popraskanou kožou? Najmä zimné a letné mesiace našej pokožke dávajú poriadne zabrať. Emu olej má výborné hydratačné účinky. Doprajte si ho namiesto telového krému a vaša koža bude vláčna a bez nepríjemných suchých častí, ktoré častokrát svrbia. Pravidelne ho nanášajte aj na najsuchšie časti na tele, akými sú päty či lakte, pokožka na týchto miestach je najviac namáhaná, a preto potrebuje naozaj dôkladnú a zvýšenú starostlivosť. Ak patríte k tým, ktorých trápia ekzémy, či psoriáza, práve emu olej vám pomôže zmierniť príznaky týchto ochorení. Má silné hojivé účinky a schopnosť regenerovať pokožku, preto vás prekvapí pri hojení rán, jaziev, strií a tiež popálenín. A áno milé dámy, vďaka hydratačným a regeneračným účinkom pomáha aj v boji s prvými vráskami.

Zdravé vlasy

Ak ho zaradíte do starostlivosti o vaše vlasy, urobíte len dobre, stimuluje totiž ich rast a aj rozštiepené končeky sa potešia zvýšenej, no najmä efektívnej starostlivosti. Olej si jemne vmasírujte do pokožky hlavy a následne rozotrite po celej dĺžke vlasov. Takúto kúru nechajte niekoľko minút pôsobiť. Ak vás netlačí čas, tak si pokojne vlasy neumyte aj hodinku - dve a následne ich opláchnite ako obvykle. Šampón použite dvakrát, nech zvyšky oleja poriadne odstránite. Odmenou po tejto kúre vám bude hydratovaná pokožka a krásne, lesklé vlasy.

A rovnako vplýva aj na nechty, tiež budú rýchlejšie rásť, budú pevnejšie a zdravšie.

Nabitý vitamínmi

Emu olej má výraznú, najčastejšie žltú farbu. Je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny, vďaka čomu má silné protizápalové účinky. Navyše obsahuje vzácne antioxidanty, ktoré sú nápomocné pri liečbe rôznych, najmä kožných ochorení. Vďaka kyseline olejovej sa rýchlo vstrebáva do pokožky a kyselina linolová zlepšuje celkovú kondíciu kože a zmierňuje vznik pigmentových škvŕn, ktoré sa na pokožke objavujú v dôsledku nedostatočnej ochrany pred slnkom. Vitamín E, ktorý emu olej obsahuje, chráni kožu pred voľnými radikálmi, spevňuje ju a pravidelným používaním bude vaša pokožka pružnejšia a odolnejšia. V oleji je tiež zastúpený vitamín A. Ten zas výrazne napomáha v budovaní imunity.

Úľava od bolesti

Keďže sa olej dobre vstrebáva do pokožky, uľaví sa vám pomerne rýchlo od bolesti. Či už ide o bolesť svalov, svalovicu, prípadne opuchy, je veľmi účinným prostriedkom na ich odstránenie. Rovnako tak ho využívajú ľudia, ktorí bojujú s migrénami, bolesťou karpálnych tunelov či kostí. Je tiež skvelým pomocníkom pre dojčiace mamičky.

Pri výbere emu oleja siahajte po overených zdrojoch. Kupujte len stopercentný, čistý olej, a ak sa vám podarí získať ho v bio kvalite, o to lepšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 09:40