Pinterest/just-be-on-top.com
StoryEditor

Tak schválne, ktorá z vás tuší, na čo slúži vrecko v dámskych nohavičkách?

08.05.2017, 08:00
Zdravie
Veľa žien ani netuší, na čo slúži vrecko v dámskej spodnej bielizni. Nie to ešte muži. Tie, ktoré ste si mysleli, že bolo vrecko vymyslené na uschovávanie kondómu alebo inej tajomnej veci, tak ste sa mýlili!

Aká je teda pravda? Na aký účel bolo vymyslené malé skryté vrecúško?

V skutočnosti sa to nazýva klin, ktorý je z prírodnej bavlnenej látky. Vyzerá to síce ako vrecko, no pravda je taká, že pri všívaní nie je možné zašiť obe strany. Jeden šev teda zostáva nezašitý.

Klin sa vyrába zo zdravotných dôvodov a zlepšuje pohodlie žien pri nosení spodnej bielizne. Je skrátka potrebný pre udržiavanie osobnej hygieny. Mnohé látky, z ktorých sa vyrába moderná spodná bielizeň (napr. polyester, čipka, satén, atď.) nespĺňajú hygienické normy. Sliznica si totižto vyžaduje jemnú starostlivosť, a tak by mohlo dôjsť k narušeniu mikroflóry, či k množeniu baktérií. Bavlnený klin chráni pred podráždením, trením a prirodzeným potením. Preto sa všíva do spodnej bielizne pre každodenné nosenie.

Ak sa však vo vašich nohavičkách vrecko náhodou nenachádza, nič sa nedeje. Sú to väčšinou kvalitnejšie kúsky, alebo také, ktoré nie sú určené na celodenné nosenie, ale len na pár hodín :).

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:11