StoryEditor

Krutá pravda o zlozvyku. Ako budú fajčiari vyzerať o pár rokov?

09.09.2015, 05:00
Zdravie
Prestať s fajčením? Pre mnohých nadľudský výkon, aj keď vedia o jeho negatívnych účinkoch na zdravie. Nasledujúce video ich možno presvedčí.

Ani negatívne následky, o ktorých sa veľa hovorí v súvislosti s fajčením, nepresvedčia ľudí, aby prestali s touto neresťou. Ako hovoria, je to jednoducho silnejšie ako oni. Nestačí, že sa na krabičkách cigariet objavujú informácie, ako nám škodia, alebo že vychádzajú v médiách informácie o výskumoch, ktoré zakaždým zistia nový fakt o tejto závislosti, ktorý rozhodne nehovorí v prospech ľudského zdravia.

Ako nás dokáže zmeniť?


Okrem toho, že tento zlozvyk stojí za nebezpečnými chorobami, ako napr. rakovina pľúc či kardiovaskulárne ochorenia, spôsobuje zmeny na vašej tvári ako uvádza bustle.com. Fajčenie totiž zbavuje pleť kyslíka a živín. Preto je príliš bledá, nerovnomerne sfarbená, jednoducho úplne bez života a jasu. Aby toho nebolo málo, znižuje schopnosť tvorby kožných buniek. Koža je tak ovisnutá a prehlbujú sa vám vrásky. Trápi vás ovisnutá koža na prsiach? Aj to je hlavnou príčinou fajčenia. Ak sa neviete zaobísť bez cigarety, môžete mať problémy so stareckými škvrnami oveľa skôr ako nefajčiari. Dôsledky však týmto stále nekončia. Zlozvykom si poškodzujete svoje zuby a ďasná, viac vám vypadávajú vlasy a máte zvýšené riziko ochorenia kože.

Pre lepšiu predstavu si môžete pozrieť nižšie priložené video, ktoré ukazuje, ako fajčenie vplýva na váš vzhľad. Make-up artistka ukázala trom fajčiarom, čo sa stane, ak s tým neskoncujú. Tak zistili, ako budú v budúcnosti vyzerať.

Realitou je fakt, že pokiaľ závislí neuvidia viditeľné zmeny zvonku, len nad fajčením mávnu rukou. Nezaujíma ich, čo sa deje vo vnútri, pokiaľ nemajú veľké bolesti. Video ich snáď presvedčí aspoň sa zamyslieť nad tým, či to skutočne stojí za to.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 23:20