Viete, aký vplyv majú jednotlivé fázy Mesiaca pre vaše zdravie?Pexels
StoryEditor

Sila Mesiaca vás dokáže oslabiť aj posilniť. Ako sa vyznať v lunárnom kalendári?

21.02.2022, 14:00
Zdravie
Už na základnej škole nás učili o fázach Mesiaca. Naši predkovia k nim však pridali aj postrehy hovoriace o špecifických vplyvoch na zdravie, náladu či dokonca životné situácie.

NOV

Počas úvodnej fázy, kedy Mesiac vôbec nevidíme, naszáva obdobie vhodné pre začiatok čohokoľvek nového. To by malo znamenať vyššiu úspešnosť vašich predsavzatí, či už chcete prestať fajčiť, alebo začať s diétou alebo detoxom. Poloha Mesiaca medzi Slnkom a Zemou posilňuje tieto rozhodnutia a ich celkové účinky.

Začiatok cyklu je ideálny aj na jógu alebo Feldenkraisovu metódu. Skladá sa z cvičení užitočných na odstránenie napätia nielen psychického, ale aj fyzického charakteru. V ľahu absolvujete sériu cvikov, ktoré vás síce „vykryvia“, no zároveň sa vďaka nim zbavíte nadbytočnej bolesti.

DORASTAJÚCI MESIAC

V tomto čase sa na vás môžu kilá nalepiť rýchlejšie ako zvyčajne, preto pozor na ťažké a mastné jedlá. Fázu využite na regeneráciu a dodržiavanie predsavzatí, ktoré ste si určili ešte keď bol Mesiac v nove. Doprajte si vyživujúce kúry a zábaly, dorastajúci Mesiac zvýši priaznivé pôsobenie minerálnych látok.

Ak návšteva zubára pre vás nie je akútna, pokojne s objednaním počkajte ešte pár dní. Čistenie zubného kameňa, robenie mostíkov či koruniek sa vtedy neodporúča, rany sa potom hoja dlhšie. Naopak, navštívte kaderníčku, pretože zdravie vašich vlasov sa posilní. Farba na vlasy sa chytí lepšie a nevybledne tak rýchlo ako v iných lunárnych fázach.

SPLN

Pozorovanie Mesiaca v celej svojej kráse na tmavej oblohe pôsobí skutočne magicky. Zo dňa na deň sa viditeľnejšie prejavujú naše emócie, veci si berieme viac k srdcu. Nájdu sa aj takí, ktorí situácie vnímajú ľahostajnejšie. Zvýšená bolesť už dávno zahojených rán vám môže pokaziť spánok a nočné budenie sa opakuje častejšie.

Pri splne sa zhoršuje intenzita vedľajších účinkov. Nerezervujte si termín očkovania ani si nedávajte trhať zub, mohlo by sa vám to vypomstiť, a na zotavenie by ste potrebovali ďalší deň navyše.

CÚVAJÚCI MESIAC

Napätie a podráždenosť vystrieda uvoľnenie v podobe fázy cúvajúceho Mesiaca. Pokračujte v očistných kúrach, pripravte si žihľavový čaj alebo pite dostatočné množstvo čistej vody. Suché ruky a nohy rozmaznajte olivovým kúpeľom. Zohrejte olivový olej približne na teplotu vášho tela a na 20 minút doň vložte ruky alebo nohy. Následne ich vyberte, natiahnite si bavlnené ponožky alebo rukavice a nechajte cez noc zvyšky oleja vsiaknuť.

Lymfodrenáž a soľné kúpele sú v tomto období takisto prospešnejšie a rany sa vám zahoja ľahšie, preto si naplánujte operácie práve vtedy, keď Mesiac cúva. Riaďte sa znameniami zverokruhu a ich spojitosťou s časťami tela – ak je Mesiac v znamení Barana, vyhnite sa operácii hlavy, očí alebo nosa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 00:44