dreamstime
StoryEditor

Chlorella sa považuje za novodobý zázrak. Aké sú jej výhody?

21.04.2021, 14:00
Zdravie
Poznáte chlorellu? Ak nie, mali by ste vedieť, že spomedzi všetkých rastlín patrí k potravinám s najvyššou výživovou hodnotou na svete. Čo sa teda stane, keď ju začnete konzumovať?

Čo všetko chlorella v sebe skrýva?
Chlorella je sladkovodná riasa. Obsahuje mnoho vitamínov, ktoré náš organizmus potrebuje. Vďaka tomu, že sa v nej nachádza vysoká hladina chlorofylu, od ktorému aj dostala svoj názov, dokáže náš organizmus fungovať tak, ako má. Okrem vitamínov v sebe ukrýva aj veľké množstvo aminokyselín, minerálov, proteínu, vlákniny či rastový faktor fytonutrient, ktorý pôsobí ako spomaľovač v procese starnutia.

Aké sú jej účinky na náš organizmus?
Ak hľadáte doplnok stravy, ktorý podporuje napríklad spaľovanie tukov, chlorella je pre vás priam stvorená. Dokáže totiž správne regulovať hormóny a metabolizmus, čo vedie k zvýšenej energii a zlepšeniu krvného obehu v tele. Okrem toho posilňuje obranyschopnosť organizmu, imunitný systém a vďaka množstvu vitamínov, ktoré obsahuje je bojovníčkou proti rôznym infekciám. O chlorelle je známe aj to, že pomáha telu zbavovať sa ťažkých kovov, ktoré sa usádzajú v tele. Dokonca prispieva aj k správnemu fungovaniu mozgu a zlepšuje pamäť. Ak trpíte bolesťami kĺbov, šliach či svalov, chlorella dokáže tento problém zmierniť.

Ako začať konzumovať chlorellu?
Chlorellu môžeme nájsť napríklad v podobe prášku. Najčastejšie sa však konzumuje formou tabliet, a to v troch až štyroch dávkach za deň. Je vhodné ju užiť buď po jedle, alebo medzi jedlami. Ak by ste sa ju rozhodli konzumovať vo forme prášku, môžete ju pridať do smoothies, ovocných nápojov či iných jedál. Tak jej výraznú chuť ani nepocítite a telu doplníte potrebné živiny. Užívať ju rozdelenú do viacerých dávok sa odporúča diabetikom, ktorým pomôže stabilizovať krvný cukor. Je vhodná aj pre ľudí, ktorí trpia krvácavosťou ďasien. Má totiž hojivý a dezodoračný účinok, stačí ju nechať pôsobiť v ústach a chvíľu pocmúľať.

Má aj vedľajšie účinky?
Aj keď je potrebné sa riadiť najmä informáciami uvedenými na etikete výrobku, doteraz zatiaľ neboli pri konzumácii odporúčanej dennej dávky chlorelly zistené žiadne vedľajšie účinky. Avšak pri jej užívaní si treba dať pozor na dodržiavanie pravidelného pitného režimu. Vďaka detoxikačným účinkom chlorelly sa nevyhnete zápche či nadúvaniu, vtedy treba znížiť dávku a problémy čoskoro odídu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:06