shutterstock.com
StoryEditor

POZOR! Túto obľúbenú potravinu sťahujú na Slovensku z predaja, hrozí totiž OTRAVA

15.03.2021, 13:00
Zdravie
Na sociálnych sieťach o tom informovali aj samotní zdravotníci.
Upozornenie zverejnil na sociálnej sieti známy neuropsychológ Robert Krause.
,,Pred týždňom v nedeľu ma odviezla RPZ na urgent - mal som zrýchlený pulz, tlak, sucho v ústach, nedalo sa mi rozprávať, mal som závraty a búšenie srdca, pocit opitosti a komplet rozmazané videnie,'' napísal na sociálnu sieť známy psychológ a dodal, že podstúpil radu vyšetrení. Tie však nepreukázali žiadne ochorenia či iné zdravotné závady. Príčinou bola podľa výsledkov otrava stravou. 
,,V nedeľu som si na obed dal iné jedlo než moje dcérky a manželka, dal som si zamrazený špenát. Koncom týždňa - päť dní po mojom stave, vydala štátna potravinová a veterinárna správa správu:
Z Národného toxikologického informačného centra Univerzitná nemocnica Bratislava sme získali informáciu o podozrení na kontamináciu výrobku špenátový pretlak zakúpeného v obchodnej sieti Coop jednota. V priebehu 10 dní Národné toxikologické informačné centrum zaznamenalo 4 toxikologické konzultácie po použití špenátu.''

Na túto informáciu poreagovalo aj niekoľko obvodných lekárov, ktorí sa zhodujú v jednom - výrobok je treba vyhodiť a v žiadnom prípade neriskovať. Prímes Durmanu, ktorú môže hlbokomrazený špenát obsahovať, totiž spôsobuje vážne vedľajšie účinky a v prípade neliečenia človek upadá do kómy a nasleduje smrť. 
,,Špenát je zdravý, ale....V detskej ambulancii v Žiari nad Hronom sa tento týždeň riešila predpokladaná alimentárna intoxikácia špenátom, ktorá bola potvrdená v analyzovaných vzorkách odobratých z predajne Coo pJednota. Išlo o prímes Durmanu v hlboko zmrazenom špenáte, ktorý bol distribuovaný slovenským výrobcom. Preto Vás všetkých prosím, skontrolujte si obsah Vašej mrazničky a zatiaľ nenakupujte hlboko zamrazený špenát z COOP Jednoty, kým nestiahnu z obehu zdraviu veľmi škodlivý výrobok,'' vyzvala ľudí doktorka Soňa Barcíková.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. júl 2024 22:58