shutterstock.com
StoryEditor

Toto sú tri najlepšie prírodné antibiotiká, ktoré vyskúšali aj známe slovenské ženy

16.02.2021, 17:00
Zdravie
Ktoré to sú?

Zdena Studenková

CESNAK

„Ak surový cesnak rozdrvíte alebo rozžúvate, obsahuje zlúčeninu alicín, ktorá má podobné vlastnosti ako penicilín. Tento člen rodiny cibuľovitých je antibiotikum, má protizápalové, antivírusové, antiparazitárne, antimykotické účinky a je antioxidantom. Cesnak obsahuje rôzne vitamíny, živiny, minerálne látky, ktoré sú výborné pre celkovú telesnú pohodu. Nehovoriac o tom, koľko stojí cesnak a koľko návštevy u lekára a lieky.“

Kamila Magálová

MED

„Starovekí Rimania používali med na bojovom poli, kde ním liečili rany a predchádzali infekciám. Civilizácie na celom svete v tom pokračujú a používajú med ako jedno z najlepších prírodných antibiotík, obsahuje antimikrobiálne látky a má protizápalové a antiseptické účinky známe už po tisícky rokov. Enzýmy v mede uvoľňujú peroxid vodíka. Tento proces pomáha telu bojovať proti infekcii a zabraňuje rastu baktérii. Pôsobí upokojujúco na tráviaci systém, med odstraňuje toxíny z krvi a pomáha pečeni pracovať efektívnejšie.“

Zuzana Kronerová

KVASENÁ KAPUSTA

„Mnoho ľudí si neuvedomuje, koľko vitamínu C sa nachádza v kapuste. Jedna šálka kapusty obsahuje 75 % dennej dávky vitamínu C. Kapusta má prirodzené antibakteriálne účinky. Môžete ju jesť čerstvú, nakrájanú v šaláte, vo forme prílohy ako kapustový šalát, piť čerstvú kapustovú šťavu, ktorú si prípadne môžete dosladiť medom. Je skvelá na zlepšenie trávenia, predchádzaniu chorobám a dokonca môže napomáhať pri redukcii váhy.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 06:16