shutterstock.com
StoryEditor

Poradíme vám, čo zničí bradavice, ktoré dokážu riadne znepríjemniť život

04.01.2021, 15:20
Zdravie
Prinášame vám prehľad prírodných možností, ktoré by vás mohli zbaviť týchto „potvoriek“.

Jablčný ocot - kyselina v ňom obsiahnutá napomáha odstráneniu bradavíc. Postup: Namočte vatový tampón, priložte na bradavicu, prekryte šatkou a nechajte pôsobiť cez noc. Opakujte každú noc, kým bradavice nezmiznú.

Citrónová šťava - aj kyselina z citróna podporuje odstránenie bradavíc. Postup: zmiešajte citrónovú šťavu 1:1 s vodou a opäť nechajte na bradavicu pôsobiť každú noc, kým nezmizne.

Cesnak - má celý rad antivírusových vlastností, a pretože bradavice majú vírusový pôvod, podporuje ich odstránenie. Postup: olúpte strúčik cesnaku, plátok z neho umiestnite priamo na bradavicu a miesto prikryte. Nechajte pôsobiť cez noc a opakujte, kým bradavice nezmiznú.

Číry lak na nechty - predpokladá sa, dôjde k uduseniu bradavice. Postup: Každý druhý deň po dobu dvoch týždňov natierajte bradavice čírym lakom na nechty.

Zapamätajte si!

Bradavice sú ochorenie kože, ktoré je spôsobené HPV vírusmi. Ide o infekčné, ale nezhubné kožné ochorenie, ktoré trápi skoro 10 percent populácie. Vírus, ktorý ich spôsobuje, sa bežne vyskytuje u človeka, avšak vo väčšine prípadov je to bez príznakov. Ochorenie sa môže prenášať aj dotykom, pokiaľ sa dostane do podkožných vrstiev, napríklad v dôsledku poranenia. Veľa ľudí dokonca prenáša vírus bez toho, aby sa u nich samotných bradavice vyskytli.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 08:34