Podporuje trávenie
Nie nadarmo sa jablko odporúča tiež ako liek na zápchu. Kombinácia vlákniny a ovocných kyselín vám však dokáže pomôcť aj pri hnačke. Stačí, ak si jablko jemne podusíte a zjete. Ovocie sa tiež považuje za prevenciu proti vzniku rakoviny hrubého čreva a konečníka, nakoľko urýchľujú trávenie a prečisťujú organizmus.
Pomáha znížiť hladinu cholesterolu
Je dokázané, že dve až tri jablká denne počas niekoľkých mesiacov viditeľne znižujú hladinu cholesteroli. Môže za to pektín, ktorý absorbuje žlčové soli v črevách - a tie predsa tvoria jednu zo základných zložiek, z ktorých si telo vyrába cholesterol.
Udržuje zdravú pokožku
Jablko nielenže pokožku hydratuje, ale aj čistí. Pravidelná konzumácia ovocia udržuje pokožku vláčnu a pomáha odstrániť jemné vrásky. Z jablka si môžete dokonca vytvoriť niekoľko domácich masiek, ktoré dodajú vašej pokožke potrebné vitamíny a minerály.
Obrovská dávka vitamínu C
Vysokým podielom vitamínu, ktorý patrí k najdôležitejším pri budovaní imunity, sa môže jablko chváliť. Okrem toho vplýva priaznivo na nervový systém a je vhodný proti nespavosti. Považuje sa taktiež tiež za akúsi prevenciu proti infarktu.
Chráni pred vznikom astmy a rakoviny
Nielen prevencia pred rakovinou hrubého čreva a konečníka, ale aj astmy. Pitie jablkovej šťavy dokonca zlepšuje priebeh astmatických záchvatov a zmierňuje príznaky, či iné problémy súvisiace s dýchacími cestami. Jablko obsahuje tiež fytochemikálie a polyfenoly, ktoré pomáhajú zotaviť sa z astmy a dýchacích problémov.