shutterstock.com
StoryEditor

Čo znamenie, to iné choroby. Aké ochorenia nám nadelili zdravotné sudičky – a ako s nimi zatočiť?

26.11.2020, 17:20
Zdravie
Za každou chorobou sú škodlivé myšlienky, emócie, pohnútky, počiny, skutky. Každé znamenie zvieratníka bojuje s inými deštruktívnymi spúšťačmi. Spoznajte ich práve teraz – a naučte sa s nimi pracovať.

Elimináciou ničivých psychosomatických kľúčov môžete predchádzať zdravotným neduhom, prípadne ich – ak už prepuknú – rýchlo a pružne zlikvidovať. Samozrejme, alternatívny prístup k zdraviu nenahrádza klasickú medicínsku pomoc, je len doplnkom.

* Aké choroby sú dané do vienka Baranom?
V ľuďoch, ktorí prišli na svet v marcovo-aprílovej etape roka, bujnie veľa napäťových energií – a tie šľahajú najmä do hlavy. Barani sú často sužovaní migrénami, závratmi, ale aj ochoreniami mozgu. Netrpezlivá a neposedná povaha ústi do nervových ochorení. Barani majú často zatemnenú optiku – všetko vidia a počujú prostredníctvom seba, a preto sa u nich objavujú starosti so zrakom alebo so sluchom.

Vhodná liečebná terapia: vysokohorská turistika

* Aké choroby sú dané do vienka Býkom?
Býci mávajú alergie rôzneho druhu, bolieva ich hrdlo, súperia so zápalmi hrtana, priedušiek alebo pľúc. Ľahko prechladnú, slabne im imunita. Psychosomatickým spúšťačom respiračných neduhov je, že zemské znamenie zodiaka neprejavuje pravú podstatu svojho ja – mnohé emócie si necháva vo svojich útrobách.
Býkov často trápia aj ochorenia močového ústrojenstva a obličiek. Urogenitálny trakt im slabne preto, že nejestvujú v uspokojivom vzťahu. Boja sa ho ukončiť – hoci vedia, že nefunguje.

Vhodná liečebná terapia: pozorovanie oblohy

* Aké choroby sú dané do vienka Blížencom?
Vzdušné znamenie zvieratníka dostalo do vena najmä ochorenia nervového aparátu. Dôvod? Ustavičné napätie a duševná disharmónia. Blíženci sú takmer nepretržite v pohyblivom móde a nedokážu vypnúť.
Nenaplňujúce citové a ľúbostné štruktúry nabúravajú činnosť urogenitálneho traktu.

Vhodná liečebná terapia: pozorovanie mesiaca vo všetkých jeho fázach

* Aké choroby sú dané do vienka Rakom?
Osoby, ktoré prišli na svet v júnovo-júlovej etape ľubovoľného roka, sú chvíľami ako anjeli, no chvíľami ako čerti. Dokážu byť silne humánni a nápomocní – sladkí ako med, no o pár momentov oplývajú krutosťou, pichľavosťou a horkosťou. Práve emočný boj, ktorý v nich prebieha takmer dennodenne, spôsobuje zdravotné ťažkosti späté s tráviacim traktom. Áno, práve Raci a Račice bývajú spomedzi dvanástich znamení zodiaka najčastejšie atakovaní ochoreniami žalúdka, pankreasu, žlčníka, pečene alebo črevného traktu.

Vhodná liečebná terapia: prechádzky popri slnečnicových poliach

* Aké choroby sú dané do vienka Levom?
Levi bývajú egocentrickí, narcistickí, pyšní, chválenkárski, dominantní a túžiaci mať všetko podľa vlastných princípov. Práve tento atribút spôsobuje, že často jestvujú v neuspokojivých medziľudských štruktúrach. Ľudia ich buď milujú, alebo nenávidia. Citové alebo ľúbostné nuansy, ktoré počas pozemského bytia prežívajú, negatívne vplývajú najmä na kardiovaskulárny systém. Levi a Levice zvyknú mávať problémy s obehovým systémom, ale aj so srdcom, s tlakom a tepom.

Vhodná liečebná terapia: objímanie stromov počas jarných mesiacov

* Aké choroby sú dané do vienka Pannám?
Panny sú najčastejšie atakované ochoreniami tráviaceho traktu. Telo im zle spracúva potravu, často majú nafúknuté brucho, objavujú sa problémy s vylučovaním stolice, na konečníku vznikajú hemoroidy. Zemské znamenie musí dbať aj na zdravú pečeň a žlčník. Na tráviaci trakt vplývajú viaceré faktory, najmä však vnútorná nepohoda, ustráchanosť, negativizmus, ustavičné myšlienkové pochody, porovnávanie, ale aj absentujúca sebaláska a sebaúcta.

Vhodná liečebná terapia: meditácia na lúke a nasávanie jarných lúčov

* Aké choroby sú dané do vienka Váham?
Váhy – septembrovo-októbrové bytosti – sú často atakované ochoreniami urogenitálneho traktu. Zvyknú sa liečiť na obličkové neduhy, zápaly v pohlavných orgánoch, cysty či problémy s mechúrom alebo močovými cestami. Dôvodom sú ľúbostné útrapy, ktoré prežívajú, no na ktoré sa nevedia pozrieť cez prizmu absolútnej pravdy. Pod kontrolou treba mať aj cukor v krvi. Nerozhodnosť, ktorá je taká typická pre Váhy, zvykne ústiť do bolestí chrbta – najmä na úrovni krížov.

Vhodná liečebná terapia: pozorovanie vodopádov, prípadne aj kúpeľ v nich

* Aké choroby sú dané do vienka Škorpiónom?
Vodné znamenie je najčastejšie sužované ochoreniami, ktoré sú spojené s lonovou oblasťou. Ide jednak o urogenitálny trakt vrátane obličiek, jednak o hrubé črevo ústiace do konečníka. Rozmnožovací a vylučovací systém chátra z viacerých dôvodov. Prvým je, že Škorpióni nedokážu len tak byť – ľahko, slobodne a splývavo. Ustavične sa čímsi zaoberajú, a tak vnútri seba prechovávajú chaotické energie spôsobujúce disharmóniu v orgánoch. Druhým kľúčom sú strachy a fóbie, ktoré však prejavujú len zriedka, no a treťou príčinou sú problémy v citovej a ľúbostnej báze. Pichľavci len málokedy jestvujú v uspokojivých zväzkoch.

Vhodná liečebná terapia: sledovanie ohnivého východu alebo západu slnka

* Aké choroby sú dané do vienka Strelcom?
Strelci sú ustavične pod tlakom. Interné prepätie ovplyvňuje tráviaci trakt, najmä však pečeň. Ohniváci mávajú časté problémy s metabolizmom, a preto sú buď pribraní, alebo extrémne chudí. Nesprávna strava, ku ktorej inklinujú, zanáša vnútorné orgány. Strach zo záväzkov ústi do ochorení nôh.

Vhodná liečebná terapia: cvičenie pod holým nebom

* Aké choroby sú dané do vienka Kozorožcom?
V Kozorožcoch driemu nespočetné obavy spojené s prácou, kariérou, peniazmi a celostnou prosperitou. Ide o energie, ktoré spôsobujú zdravotné neduhy – späté najmä s pohybovým aparátom. Zemské znamenie býva často sužované reumou, dnou, artritídou či úrazmi končatín. Pod kontrolou treba mať aj kožu, zuby a nechty.

Vhodná liečebná terapia: dotýkanie sa pevných častí matky zeme (pňov stromov, skál alebo balvanov)

* Aké choroby sú dané do vienka Vodnárom?
Vodnári sú svojskí – a preto sa často nevedia začleniť do spoločnosti. Považujú ju za nudnú. Práve medziľudské trampoty, ktoré prežívajú, ovplyvňujú ich zdravotný stav. Vzdušní jedinci bývajú atakovaní srdcovo-cievnymi neduhmi. Bojujú s ochoreniami srdca, s nízkym či vysokým tlakom. Životné balansovanie ovplyvňuje pevné časti organizmu, najmä nohy. Vodnári súperia aj s nervovými ochoreniami.

Vhodná liečebná terapia: cestovanie

* Aké choroby sú dané do vienka Rybám?
Pomyselné plávanie v oblakoch – bez schopnosti uchopiť realitu – spôsobuje starosti so zmyslovými orgánmi – s očami a ušami. Pod kontrolou treba mať aj nervový systém. Slabá životná zakorenenosť a necítenie pevnosti matky zeme vytvára disharmóniu v pohybovom aparáte – najmä v nohách. Ryby často bojujú aj so slabou imunitou, s obezitou a s usádzaním škodlivín v tele. Slabou stránkou bývajú aj závislosti od návykových látok.

Vhodná liečebná terapia: sledovanie nočnej oblohy

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 22:43