-
- Kyslá kapusta je zdrojom vitamínov C, E, vitamínov skupiny B a K a rovnako v nej nájdete železo, fosfor, horčík či draslík.
- Okrem toho je to jedno z najlepších prírodných probiotík, pretože obsahuje laktobacily.
- Zároveň je kyslá kapusta ešte aj antioxidantom a požieračom tuku.
- Dodáva organizmu množstvo hodnotných bioaktívnych látok a dokonale prečistí organizmus od všetkých škodlivín.
- Kyslú kapustu by sme mali jesť surovú.
- Dlhoročné vedecké výskumy potvrdili, že kyslá kapusta pozitívne bojuje aj proti rakovinotvorným bunkám či samotným nádorovým ochoreniam.
- Bojuje proti infekciám a vírusom, má protizápalové a antibiotické účinky, znižuje vysoký krvný tlak a hladinu cukru v krvi.
shutterstock.com
StoryEditor
Stavíme sa, že týchto sedem zaujímavostí o kyslej kapuste ste nevedeli!
01.10.2020, 15:00
ZdravieOkrem ďalších benefitov, pozitívne bojuje aj proti rakovinotvorným bunkám či samotným nádorovým ochoreniam.