shutterstock.com
StoryEditor

Máte vyrážky na tvári a nechcú zmiznúť? Pozrite sa, čo znamenajú!

12.08.2020, 19:00
Zdravie
"Mapovanie tváre" je starodávna prax zakorenená v ajurvédskej výučbe a spája body na našej tvári s orgánom alebo časťou tela, takže podľa toho môžeme zistiť, čo znamenajú externé prejavy kože.

Je ale dôležité poznamenať, že akné na tvári môže byť spôsobené špinavým mobilným telefónom a obliečkami na vankúše alebo tendenciou dotýkať sa často vlastnej tváre. Ak máte citlivú pokožku, je výskyt akné v niektorých častiach spôsobený aj tým, ale pre vašu vlastnú istotu radíme navštíviť kožného lekára, ktorý vás pri podozrení na vnútorný problém, z ktorého problém s pleťou pramení, pošle k špecialistovi.

Tu je 10 oblastí, podľa MBG, ktoré nám môžu pomôcť odhaliť, čo nám hovoria vyrážky na našej tvári o našom zdraví, resp. o poruchách našich orgánov:

1. Čelo

Môže to znamenať: problémy so žlčníkom a pečeňou

Čelo sa podľa ajurvédy vzťahuje sa na nervový a tráviaci systém, čo znamená, že stres a vnútorná stagnácia pravdepodobne spôsobujú kožné problémy na čele.

2. Medzi obočím, pravou stranou

Môže to znamenať: problémy s pečeňou

Ak máte vertikálnu čiaru medzi obočím na pravej strane, znamená to, že potláčate emócie - najmä hnev - v pečeni.

3. Medzi obočím, ľavou stranou

Môže to znamenať: problémy so slezinou

Čiarka na ľavej strane indikuje, že emócie sú pravdepodobne zapísané do sleziny.

4. Oči

Môže to znamenať: spoločné problémy viacerých orgánov, problémy s črevami, problémy so štítnou žľazou. Škvrnitá dúhovka môže znamenať zlú absorpciu živín v čreve. Ak pozorujete svetlý krúžok okolo dúhovky, znížte príjem cukru a soli, pretože to znamená, že máte nadbytok oboch. Žltastá farba oka môže naznačovať slabú pečeň.

5. Pod očami

Môže to znamenať: porucha funkcie obličiek

Vzduchavosť a opuchnuté dolné viečka naznačujú poškodenie funkcie obličiek.

6. Líca

Môže to znamenať: pomalý metabolizmus, nízka absorpcia živín, pľúcne problémy

7. Nos

Môže to znamenať: krvné a srdcové problémy

Nos je úzko spätý s vaším obehovým systémom, takže akné na nose môže znamenať aj problém s krvným tlakom.

8. Dolná pera

Môže to znamenať: črevné problémy, zažívanie

Hnedé škvrny môžu znamenať, že trpíte slabými funkciami enzýmu, rovnako ako aj možnosť, že máte v tele parazitov alebo červov v dolnom čreve.

Bledé pery sú často prvým znakom anémického nástupu. Ak si všimnete výrazný modrastý nádych na vašich perách, môže to naznačovať slabú absorpciu kyslíka - možno dokonca aj srdcovú podmienku - a ak zažívate dýchavicu, ktorá s ňou súvisí, rozhodne by ste sa mali poradiť so svojím lekárom. Nakoniec, zmena farby na dolnom okraji môže indikovať možnú poruchu v črevách, zatiaľ čo odfarbenie na okrajoch pier vám môže naznačovať problém s obličkami.

9. Jazyk

Môže to znamenať: nahromadenie toxínov, pľúcne problémy

Kruhové biele zvyšky v strede alebo na zadnej strane jazyka indikujú nahromadenie toxínov v črevách alebo v hrubom čreve.

Odreniny na okrajoch jazyka naznačujú možný problém s pľúcami. Ak zistíte, že vonkajší okraj vášho jazyka vyzerá vyvýšený alebo nerovnomerný, znamená to zlé absorpcie živín do krvného obehu.

10. Brada

Môže to znamenať: hormonálna nerovnováha a gynekologické problémy

Zväčša sa jedná o hormonálne nerovnováhy a stres, čo znamená, že sa pravdepodobne objavíte v období menštruačného cyklu. Ak máte vyrážky na brade neustále, mali by ste navštíviť odborníka, môžete mať gynekologický problém.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 00:42