shutterstock.com
StoryEditor

Ako sa starať o pleť, keď máte 40+? Poradia vám odborníčky

18.11.2019, 15:00
Zdravie
Inak sa o seba staráme, keď máme 20 rokov, a inak, keď máme 40. Každá máme svoj štýl, no platia isté zásady, ktorých by sme sa mali držať, aby sme vyzerali primerane svojmu veku, a najmä sviežo a krásne. Máme pre vás ideálny beauty návod pre každú z vás od dermatologičky a kozmetičky.

Dermatologička Michaela Blaško z Derma Junior:
Ak máte nad 40 rokov, pravdepodobne už vrásky na vašej tvári pribúdajú. Pleť je farebne nejednotná, koža hrubne a môžu sa objaviť drobné červené znamienka. Na vrásky je vhodný je botulotoxín aj kyselina hyalurónová. Na celkové omladenie pleti a korekciu pigmentových škvŕn je veľmi účinná liečba pulzným svetlom. Je to neinvazívny zákrok, ktorý funguje a nevyradí vás z bežného života. Červené znamienka odstraňujeme koaguláciou alebo laserovou terapiou.

Kozmetička Katarína Páleníková z Katie Beauty Studio:
Pleť už potrebuje špeciálnu starostlivosť, krémy, ktoré obnovujú tvorbu kolagénu.
Pleť čistíme ráno a večer čistiacim mliekom, ktoré pokožku nevysušuje.
Používame krémy s obsahom kyseliny hyalurónovej, ako aj krémy s ochranným faktorom.
Na noc vyskúšajte kaviárový krém alebo sérum, pretože kaviár pleť regeneruje, mineralizuje, spomaľuje proces starnutia a pomáha pri tvorbe kolagénu.
Účinný je arganový olej, je to silný antioxidant, ktorý chráni pleť pred vonkajšími negatívnymi vplyvmi, ako aj pred UV žiarením.
Z ošetrení vyskúšajte dermabráziu či masáže tváre.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 02:26