shutterstock.com
StoryEditor

10 dôvodov, prečo by sme mali jesť ľanové semená

14.06.2019, 15:30
Zdravie
Ľanové semená môžete pridávať do pečiva, polievok, nátierok, omáčok, šalátov, dezertov. Denne by ste mali užiť 2 ČL čerstvo pomletých ľanových semien, veľmi tým obohatíte svoje jedlá o kvalitné a výživné látky.
  1. Sú zdrojom dobrého tuku, vitamínov, minerálov
  2. Sú silnou podporou imunitného systému
  3. Majú detoxikačné účinky – prečisťujú celé telo
  4. Čistia aj hrubé črevo a podporujú tvorbu črevnej mikroflóry
  5. Podporujú trávenie, vyprázdňovanie a rýchlosť metabolizmu
  6. Sú výbornou súčasťou prevencie proti rakovine a kardiovaskulárnym ochoreniam
  7. Pomáhajú pri kožných ochoreniach
  8. Čistia črevá, pečeň a obličky
  9. Znižujú vysoký krvný tlak
  10. Pôsobia protizápalovo aj pri liečbe zápalu dýchacích a močových ciest

Tip na zdravý elixír:
2 PL ľanových semien nechajte niekoľko hodín namočené vo vlažnej vode. Vznikne tekutina so slizkou textúrou, ktorú treba počas dňa vypiť, ideálne na viackrát.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 11:08