masážpexels.com
StoryEditor

Zázračná akupunktúra: Vedeli ste, že vás zbaví vás vrások?

05.03.2019, 14:37
Zdravie
Blahodarný vplyv čínskej medicíny je nesporný. Okrem liečebného efektu môže dokonca potlačiť nežiadúce prejavy starnutia - a bez chémie!

 Čínska medicína nerieši len následok, ale snaží sa predovšetkým dopátrať k prapôvodu problému. Procedúra ako taká sa začína aplikáciou ihličiek do celého tela. Nasleduje ľahká masáž na stimuláciu pokožky a nakoniec sa zavádzajú do tváre ihličky.

Postupuje sa pritom od brady k čelu, od väčších ihiel k mikroihličkám. Vpichy majú zvýšiť prekrvenie, tonus tvárových svalov a zjemniť vrásky. Pleť má byť po tejto kúre pružnejšia, sviežejšia a žiarivá. Jemnými, asi 5 milimetrov dlhými sterilnými jednorazovými ihličkami terapeut vrásku akoby „vyšije“. Tam, kde sa jedna ihlička končí, sa ďalšia začína.

Napichnutie stimuluje pleť k reparačným procesom, pri ktorých sa vrásky v miestach po ihlách zvnútra vypĺňajú väzivom – vlastným kolagénom a elastínom, čím sa vyhladzujú. Pri malých vráskach dochádza k vyhladeniu, hlbšie zostávajú, ale sú menej výrazné.

Možno si poviete, že pri botoxe alebo výplniach kyselinou hyalurónovou dochádza tiež k prepichovaniu kože. Aký je teda medzi tým rozdiel? Pri beauty akupunktúre sa do tela nevpravuje žiadna ďalšia látka. Ide o metódu využívajúcu samoregeneračné schopnosti organizmu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 16:12