kĺbypexels.com
StoryEditor

Boľavé kĺby vás už trápiť nemusia: Pomôžte si tradičnými babskými radami

27.02.2019, 12:41
Zdravie
Skôr, ako navštívite lekára, vyskúšajte rady čitateliek, ktoré poznajú najlepšie recepty od babičiek aj nové bio zázraky.

Vývar plný kolagénu

Z hovädzích špikových kostí varíme vývar minimálne 6 hodín. S kosťami  varíme cibuľu, cesnak, korenie, bobkový list. Po 5 hodinách varenia ku kostiam pridáme koreňovú zeleninu a varíme ďalej ešte aspoň 2 hodiny. Odporúčam jesť 3-krát týždenne.

Kostihoj

Na  opuch kĺbov, zápaly a bolesti kĺbov, poškodenie chrupavky používam kostihojovú masť, boľavé miesta natieram 3- až 5-krát denne.

Kolagén s céčkom

Mnohí ľudia nevedia, že kolagén bez vitamínu C nefunguje. Mne sa osvedčil lipozomálny kolagén.

Neliečená celiakia

U mňa boli artróza a pokročilé opotrebovanie chrupavky dôsledkom dlhodobo ­neliečenej celiakie. Keď som začala držať striktnú diétu s vylúčením lepku, môj stav sa upravil. V našej rodine sa diagnóza opotrebované kĺby dedila štyri generácie, teraz už viem, že za to mohla celiakia.

Chia semienka

Mojej sestre pomohli chia semená. Každé ráno v 1,5 dl vody nechá napučať polievkovú lyžicu chia semien a potom to zje. Už nepotrebuje chodiť na obstreky.

Želatína

Ja si každé ráno rozpustím v pohári vody lyžičku obyčajnej bezfarebnej potravinovej želatíny a vypijem. Tiež želatínou natieram kolienka. Keď zaschne, potom kožu umyjem, natieram hocikedy, keď mám doma čas. Vyskúšajte aj vy, je to dobrá výživa pre chrupavky.

Dobrá huspenina

Navarte si na studeno huspeninu, je to najlepší prírodný liek starých rodičov. Peter, ModraKolagén pre koneZrejme sa vám to bude zdať neuveriteľné, ale najlepšie na chrupavky a kĺby sú prípravky pre kone. Skúste nájsť v okolí dobrého zverolekára a poraďte sa s ním. Užívajú to mnohí športovci, len dávkovanie je iné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 18:39