Vyznávači reštauračného jedla pravdepodobne zostanú sklamaní. Niektoré jednorázové krabičky, obsahujú zdraviu nebezpečné látky. Tie sa najmä pri vyšších teplotách uvoľňujú v menších dávkach do jedla.
Viete, že všetky polyesterové krabičky sú určené len na krátkodobé použitie? Podľa hygienikov by v nich nemalo byť jedlo uložené viac ako 4 hodiny.
Obaly pre nás predstavujú ďalšie nebezpečie. Obzvlášť, ak ste si jedlo ohrievali ešte v mikrovlnke. Týmto spôsob hazardujete so svojím zdravím.
Držte sa toho, ak si chcete jedlo ohriať, radšej si ho preložte z krabice na tanier.
Podľa vedcov z americkej Univerzity Georga Washingtona obsahujú tieto obaly nebezpečné látky, ktoré môžu narušiť nás hormonálny systém, spôsobiť astmu alebo dokonca ovplyvniť plodnosť.