pinterest.com
StoryEditor

3 „zdravé“ nápoje, ktoré sú škodlivé takmer rovnako ako kola

10.04.2018, 12:10
Zdravie
Kolu alebo čaj? Ak sa staráte o to, aby vám vaše telo slúžilo čo najdlhšie, zvolíte si pravdepodobne druhú variantu. Teda tú zlú. Čaj totiž v niektorých prípadoch obsahuje toľko cukru ako plnohodnotný dezert. Tieto tri nápoje s nami nehrajú fair-play - tvária sa zdravo ale sú zradné! Odhaľte ich!

OVOCNÝ DŽÚS

Kupujete len tie stopercentné? Tak si dajte pozor aj na tie. Aj keď sa tvária, že v nich nič iné nenájdete ako vyšťavené ovocie, obsahujú pridaný cukor. Pohár hroznového džúsu obsahuje 36 gramov cukru, čo nie je ďaleko od toho, čo nájdete v plechovke citrónovo- limetkovej limonády, ktorá obsahuje 44 gramov.

HORÚCA ČOKOLÁDA

Čokoláda stojí v rebríčku ešte na horšej pozícií ako džús. Vyradiť ho zo zimného jedálničku, kedy netúžime po ničom inom ako priložiť zmrznuté ruky k horúcej šálke, môže bolieť. Nemusíte však čokoládu prestať piť úplne. Len ju obmedzte. Podľa nutričnej terapeutky je to skôr dezert ako nápoj. Klasický pollitrový hrnček so šľahačkou obsahuje 400 kalórií a 43 gramov cukru, čo je viac ako plechovka koly.

ĽADOVÝ ČAJ

Čaj, biely alebo zelený, pôsobí na telo blahodárne. Ten v plastovej fľaške účinkuje úplne naopak. Väčšina ľadových čajov je štedro osladená. Obľúbená značka pridáva do fľašky až 30 gramov cukru. Tento nápoj je teda viac ako dezert.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 08:51