pexels.com
StoryEditor

Zahájte jesennú OČISTU organizmu: Vďaka tomuto sa účinne detoxikujete

19.10.2021, 14:00
Zdravie
Doprajte pre svoje telo jesennú očistu. Toto z jedálnička vyškrtnite a vďaka tomuto sa detoxikujete.

Raz za čas je dôležité náš organizmus detoxikovať a ideálne obdobie na očistu je práve jeseň. Pri detoxe zohráva hlavnú úlohu pečeň, ktorá sa potrebuje odľahčiť a prečistiť. 

POHYB

Vplyv na vyplavenie škodlivých látok z tela má aj cvičenie. Stačí ísť aspoň raz za deň na pól hodinu von na prechádzku. Hlboké dýchanie zohráva tiež istú rolu, nádych a výdych smerom nadol až do bránice aktivuje lymfatický systém, ktorá z tela odvádza škodliviny. 

ŠŤAVY

Nahraďte aspoň jednu porciu jedla čerstvou šťavou. Pripravte si ju doma z čerstvých potravín, vďaka tomu získate do tela plno enzýmov, minerálov a vitamínov. Kombinovať môžete rôzne ovocie a zeleninu, vyskúšajte hlavne citrón, uhorku a zeler. 

VITAMÍN C

Vitamín C je multifunkčný a má hneď niekoľko zdravotných benefitov. Okrem iného je veľkým pomocníkom pre pečeň, ničia spoločne v tele toxíny, preto je potrebné zvýšiť dávku počas detoxikácie. Vitamín C môžete zvoliť aj vo forme výživových doplnkov, to vyskúšajte aj prírodnú verziu: brokolica, broskyňa, citrusy, jablko, jahody, kapusta, kel, či šípky. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 19:39