unsplash.com
StoryEditor

Zlepšite si vašu KONDÍCIU: Držte sa týchto efektívnych krokov

17.10.2021, 18:00
Zdravie
Dobrá kondícia pomáha nie len pri športe, ale zlepšuje zdravie a zvyšuje imunitu. Držte sa týchto jednoduchých krokov.

PRAVIDELNOSŤ

Ak si začnete pomaly budovať kondíciu, nezabúdajte na pravidelnosť. Stanovte si presné dni, kedy budete cvičiť a nevynechávajte. Určite si jednoduchý plán, ktorý bude zvládateľný, no stále efektívny, aby sa vám kondícia pomaly budovala a opäť nevyšla z cviku.

REŽIM

Nastavte si pravidelný režim, choďte spávať každý deň približne o rovnakom čase, nevyspávajte do obeda, vyskúšajte vstať radšej skôr. Ráno si dajte ľahkú rozcvičku celého tela a zdravé raňajky, ktoré vám dodajú potrebnú energiu. 

SPÁNOK

Spánok je pri budovaní kondície nesmierne dôležitý, telo potrebuje načerpať novú energiu a zregenerovať sa. Dbajte na kvalitný a pravidelný spánok.

STRAVA

Strava je základom zdravej životosprávy a bez správnej výživy by naše telo nevedelo fungovať. Naučte sa jesť zdravo a najmä pravidelne. Jedzte viac menších porcií počas dňa, než nárazové väčšie porcie. Pridajte si do jedálnička aj výživové doplnky, napríklad kĺbovú výživu, či magnézium. 

TRÉNING

Kľúčom ku všetkému je pravidelnosť. Aj pri tréningoch tomu musí tak byť, nestačí sa zničiť raz za týždeň vo fitku, skôr by ste sa mali hýbať častejšie a nájsť si svoj systém. Cvičenie môže byť rôznorodé, najlepšie na zvyšovanie kondície sú tieto športy:

-behanie

-bicyklovanie

-korčuľovanie

-plávanie

-skoky cez švihadlo

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:04