pexels.com
StoryEditor

Drsní chlapi už tak veľmi ženy nelákajú, viac sexu si užívajú dobrí chlapci!

20.06.2017, 19:00
Vzťahy
Autor:
idnes.cz
Podľa britskej expertky na partnerské vzťahy a sex Tracey Cox už pominula éra, kedy boli ženy neodolateľne priťahované drsnými „týpkami“. Jej slová potvrdzujú aj štúdie, podľa ktorých sú altruistickí muži sexuálne aktívnejší.

Mnoho ľudí si myslí, že ženy dávajú prednosť dobrodružným nezávislým mužom, ktorí sa pre nich robia nedostupnými, nikdy im nezavolajú a zároveň udržujú podobný vzťah s niekoľkými ďalšími dievčatami. Aj medzi niektorými muži sa traduje, že dievčatá dávajú prednosť pôvabnému tajomnému zvodcovi pred milými a chápavými muži, ktorí túžia po dlhodobom vzťahu.

Milý muž neznamená svätý muž

Ale podľa odborníčky na milostný život Tracey Cox už veľká kopa žien zmenila tento prístup, pretože pochopili, že s altruistickými partnermi budú šťastnejšie a spokojnejšie.

"Milý neznamená, že je svätý," poznamenáva Coxová pre DailyMail s tým, že podľa výskumov sú dobrí chlapci naopak sexuálne aktívnejší. To preukázala štúdia Britského žurnálu psychológie, v ktorej 800 mužov zodpovedalo na otázky mieriace na ich typ osobnosti a históriu sexuálneho života. Ukázalo sa, že altruistickí muži, ktorí napr. pracovali ako dobrovoľníci alebo pravidelne darovali krv, mali viac sexuálnych stykov a boli spokojnejší aj so svojím milostným životom.

Dobré vzťahy nie sú nuda

Coxová cituje aj americkú štúdiu, ktorá sa pýtala 500 vysokoškolských študentov, či by v prípade výhry v lotérii dali aspoň časť, alebo celú sumu na charitu. Preukázala, že altruistickí muži (ktorí odpovedali áno) si užívali najviac manželského sexu, sexu v dlhodobom vzťahu i náhodného nezáväzného sexu. Podľa odborníkov to zrejme súvisí aj s tým, akí sú milenci, pretože nesebeckí muži budú pravdepodobne viac myslieť na uspokojenie a prežitok partnerky než len na ten svoj.

Coxová ďalej vysvetľuje, že psychológovia definujú "dobrých chlapcov" väčšinou ako osobnosti, ktorým záleží na dobrých vzťahoch s ostatnými. Neznamená to však, že sú slabí alebo menej asertívni. Nie je asi prekvapivé, že proti ľuďom, ktorí idú tvrdo za svojím bez ohľadu na ostatné, prežívajú dlhšie manželstvo, v ktorých sú spokojnejší, rovnako ako sú spokojnejší s celým svojím životom. "Dobrí chlapci" sú preto podľa Cox oveľa vhodnejšími partnermi a nemalo by sa nad nimi rozmýšľať ako nad nudnými patrónmi. "Nemýľte si drámu s láskou. Výkyvy hore a dole nie sú známkou vášne, ale nekompatibility partnerov. Kľud je dobrý, "dopĺňa Coxová a dodáva, že všetci predsa poznáme veľké romantické príbehy.

Komplikovaní partneri vyčerpávajú

Romeo a Júlia alebo Katarína a Heathcliff síce zažili spaľujúcou vášňou, ale ich šťastie bolo viac než prchavé a vykúpené veľkým utrpením. V reálnom živote našťastie podobné príbehy väčšinou nekončia tragédiou a smrťou, ale život po boku partnera, ktorý je neustále "medzi dvoma prácami" a tri dni vám nezavolá, už vám moc romantický pripadať nebude. Vaše vyčerpanie z neustálych pôžičiek, planých sľubov a čakania, na to kedy príde alebo zavolá, si začne čoskoro vyberať svoju daň. Budete podráždená, nevyspatá a vyčerpaná.

"Približne v tej chvíli vám dôjde, že nie je úžasný svetaznalý sexuálny boh, ktorý sa vysmieva autoritám. Ide o narcistického hlupáka, posadnutého sebou samým a neschopného udržať si prácu alebo vzťah, "dodáva na záver Tracey Coxová s tým, že nastáva zlatý čas dobrých chlapcov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 04:30