Muži majú problém hovoriť o svojich emóciách.dreamstime
StoryEditor

Muži o svojich pocitoch nehovoria tak ako ženy. Dôvody vás určite prekvapia

07.09.2024, 08:00
Vzťahy

Vy by ste o svojich pocitoch najradšej hovorila denne a detailne a váš partner sa tomu len nemo prizerá a nemôžete z neho vydolovať žiadnu emóciu? Muži o svojich citoch nechcú a dokonca ani nevedia rozprávať tak, ako ženy. Môže za to výchova, ale aj iné faktory.

Ani sa nesnažte z vašej polovičky vydolovať viac, než je on sám ochotný vám povedať. Niekedy dokonca vôbec nemusí vedieť, čo od neho chcete...

O čom to hovoríš?

Ženy vedia dokonale pomenovať svoje emócie. Muži majú dokonca častokrát problém porozumieť ich kvetnatým opisom. A už vôbec nevedia o citoch rozprávať tak ako ich polovičky. No buďte bez obáv milé dámy. Hoci by sa mohlo zdať, že máte po svojom boku bezemočného jedinca, opak je pravdou. Vaše polovičky majú rovnaké city ako vy. No je tu jeden háčik.

Výchova

Jedným z dôvodov, prečo majú muži problém hovoriť o svojich pocitoch je určite ten, že už od malička boli nútení svoje emócie potláčať. „Chlapci neplačú“, „neplač, veď si chlapec“ a mnohé ďalšie frázy sa mužom vryli do pamäti natoľko, že v dospelosti majú o to väčší problém svoje emócie vôbec prijať, nie to ich ešte vyjadriť.

Iná výbava

Netreba však opomenúť ani fakt, že muži majú úplne inú genetickú a neurologickú výbavu než ženy. Podľa vedcov majú muži oproti ženám oveľa menšiu práve tú časť mozgu, ktorá súvisí s premýšľaním a tiež vyjadrovaním emócií. A tiež empatie. Aj preto môžete často nadobudnúť pocit, že muži sú neempatickí a nechápaví. Oni však len nemajú kapacitu navnímať všetko to, čo mu vy hovoríte. A zároveň často nevedia ani odpovedať na položené otázky ohľadom toho, ako sa cítia. Vedia určiť či sa majú dobre, alebo zle. Nečakajte však od nich viac.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 08:02