Ak máte pocit, že vám vo vzťahu niečo škrípe je čas na zmenu.dreamstime
StoryEditor

Potrebuje vaša láska nové podnety? Otestujte sa, či nastal ten čas

26.08.2024, 11:30
Vzťahy

Našli ste si lásku, ale ružové okuliare vám vydržali len rok či dva? Podľa princípu starého čínskeho umenia feng šuej, ktoré znie VŠETKO TEČIE, vždy všetko podlieha zmenám. Aj vzťahy..

Deti

  • Odvtedy, čo máte deti, to ide s vaším vzťahom dolu vodou?
  • Prenecháva vám váš partner všetku zodpovednosť za výchovu detí?
  • Je intímne spolužitie s vaším partnerom takmer nemožné, pretože vaše deti spia v spoločnej manželskej posteli?
  • Povaľujú sa po celom dome, a to dokonca aj v spálni, hračky detí?

Naše rady: Pozor, váš vzťah potrebuje teraz viac starostlivosti než v čase, kým ste nemali deti. Svojim deťom nijako neprospejete, ak im budete venovať toľko času a energie, že pre vás a váš vzťah už nič nezostane. Ak však budete pre svoje deti príkladom láskyplného vzťahu, potom si môžete byť istí, že rovnaký vzťah bude aj medzi vami a nimi.

Postarajte sa teda o to, aby ste mali dosť voľného priestoru pre seba i svoj vzťah. Len čo deti vyrastú, mali by ste spálňu vyhlásiť za oblasť bez detí, prípadne si pohľadajte iný kútik, ktorý bude patriť len vám dvom.

Sexualita

  • Poľavil váš sexuálny záujem o súčasného partnera?
  • Hneváte sa na svojho partnera alebo ste nespokojné s partnerským vzťahom?
  • Padne vám zaťažko, alebo je pre vás dokonca nemožné hovoriť s partnerom o sexe?

Naše rady: Pozrite sa na to takto: Naplnená sexualita účinkuje ako omladzujúce žriedlo a zlepšuje zdravie. Chcete si nechať túto šancu ujsť?

Spolužitie

  • Spútava vás každodenný stres natoľko, že by vám prílišná blízkosť bola skôr nepríjemná?
  • Stali sa príjemné dotyky a nežnosť vo vašom vzťahu vzácnosťou?
  • Pomýšľate na rozchod?

Naše rady: Mali by ste si byť bližší a vo vašom vzťahu by to malo viac iskriť. Vyskúšajte objaviť vzrušujúce stránky napríklad prostredníctvom týchto hier:

Jeden z vás v duchu odrieka abecedu, kým ten druhý nepovie „Stop!“. Posledné myslené písmeno je signálom na začatie veselej hry, pretože teraz musíte povedať čo najrýchlejšie šesť rozličných miest lásky, napríklad pri písmene L: lietadlo, letisko, les... kto po nepárnom počte kôl vyhrá, smie si vyhľadať miesto, kde chce, aby ho partner rozmaznával.

Alebo dovtedy hádžte kockou, kým jeden z vás ako prvý nedosiahne sumu 66. Keď ju prekročíte, nasledujúci hod sa odpočíta – tak sa pokračuje, kým súčet napokon presne súhlasí. Ten, kto prehrá, by mal v čase, ktorý merajú presýpacie hodiny, splniť ľúbostnú úlohu, napríklad masáž krku, sto bozkov alebo spontánne zarecitovať ľúbostnú báseň.

Priatelia a príbuzní

  • V nedeľu a cez sviatky ste takmer vždy s priateľmi alebo príbuznými. Už vám to pomaly ide na nervy?
  • Názor druhých je pre vášho partnera dôležitejší než vaše osobné pocity?
  • Už takmer vôbec nemáte priateľov?

Naše rady: Mali by ste väčšmi dbať na svoje potreby, ináč vo vonkajšom svete zahyniete alebo zatrpknete v osamelosti. Vašich osobných priateľov si pestujte ako krehkú rastlinku: čím väčšmi sa o nich staráte (aj v dobrých časoch), tým skôr tu budú vždy aj oni pre vás (zákon feng šuej o dávaní a prijímaní). Táto istota vám môže poskytnúť veľa dôvery a stability.

Zostavte si zoznam osobných želaní. Napíšte si, čo ste už dávno nerobili, čo vám tak veľmi chýba, že si na to bolestivo spomínate, čo nové by ste sa chceli naučiť, ktorých ľudí by ste opäť radi stretli, kam by ste chceli odcestovať? Čo vám bráni uskutočniť vaše sny? Nepresnívajte život – žite svoje sny! Každý premárnený deň vás len oddiali od vlastnej životnej cest

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 11:09