Ak ste na krok od rozchodu, skúste vsadiť na overené a účinné rady.Dreamstime
StoryEditor

Ste krok od rozvodu a chcete to zmeniť? Tieto rady zachránia aj poriadne naštrbený vzťah

09.07.2024, 13:00
Vzťahy

Čoraz viac sa to medzi vami komplikuje, častejšie sa hádate ako smejete a začínate mať pocit, že už nevidíte nijaké spoločné východisko? Pomaly, ale isto smerujete k tomu, že vaše cesty sa budú musieť rozdeliť. Možno ste malý krôčik od rozchodu, avšak ešte nič nemusí byť stratené. Všetky problémy sa dajú riešiť a aj takmer stroskotaný vzťah sa dá ešte zachrániť! Ako na to? Tu nie je niekoľko účinných rád, ktoré by si mal prečítať každý, kto chce dať svojej láske ešte nejakú šancu.

Podporujte sa a dôverujte si

Možno to bude znieť ako klišé, ale podpora a dôvera pomôžu v akýchkoľvek problémoch. Skúste svojej polovičke opäť dôverovať a vyjadrite mu svoju podporu, nech už sú jeho reakcie akékoľvek. Dajte si navzájom vedieť, že vám na spoločnej práci stále veľmi záleží. Nebojte sa druhého človeka pochváliť a oceniť. Úprimne vyzdvihnite jeho silné stránky, oceňte všetko čo pre vás robí a poďakujte sa mu napríklad za jeho slová. Poteší ho to a je možné, že sa bude snažiť aj o ďalšie takéto činy. Ak sa tak stane, vyhrali ste. Pomalými krokmi smerujete k záchrane vášho vzťahu.

Sex ako kľúč k spojeniu

Romantika a intímnosti dlhé roky vaše puto posilňovali. Nebojte sa, je to stále tak! Aj keď za posledné mesiace ste na akékoľvek pikantné chvíľky možno nemali chuť, prekonajte sa. Vyberte sa na romantickú večeru, zapáľte si sviečku, alebo skúšajte nové veci, ktoré môžu byť vzrušujúce pre oboch. Jednoducho sa snažte všemožnými spôsobmi o akékoľvek sexuálne prepojenie. Či už sa vám to zdá, alebo nie, sex mimoriadne účinne vytvára medzi vami pevné väzby.

Zverte sa odborníkovi

Na záver ešte jedno univerzálne odporúčanie. Vyhľadať odbornú pomoc nie je hanba. Práve naopak. V dnešnej dobe je to úplne prirodzené, denne k terapeutovi chodia stovky ľudí. Pokúste sa s partnerom dohodnúť aj na takomto riešení. Koniec koncov, naozaj nemáte čo stratiť. Ak sa na váš problém pozrie odborník, možno sa vám o ňom bude premýšľať jednoduchšie. Má za sebou nejaké tie skúsenosti, bude teda presne vedieť, akou cestou by ste sa mali vydať.

Nezabúdajte, že každý vzťah je jedinečný, je preto dôležité prispôsobiť tieto rady vašej konkrétnej situácii. Univerzálne pravidlá neexistujú. Je iba niekoľko odporúčaní, do praxe ich však musíte priviesť vy. Hlavné je byť trpezlivý a odhodlaný, vzťahy sú predsa o dlhoročnej a nie práve jednoduchej práci.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. október 2024 23:18