Ak sa vám páči, ale nie ste zamilovaná, dá sa to naučiť.Dreamstime
StoryEditor

Páči sa vám, ale nie ste zamilovaná? Nezúfajte, láske sa dá naučiť

04.07.2024, 13:47
Vzťahy

Skutočne sa vám páči, je k vám pozorný, láskavý a vy viete, že to je ten pravý, ale jednoducho nie ste zamilovaná. Čo v takejto situácii robiť? Hovorí sa, že láska sa nedá nanútiť, avšak je niekoľko spôsobov ako sa dá zámerne vytvoriť. Aj keď to možno znie zvláštne, aj na zamilovanie existujú postupy. Ak však ani tie nefungujú, dajte radšej ruky preč. Chcete predsa stráviť život s niekým, z koho máte stále motýliky v bruchu, nie?

Možno poznáte situáciu, že v okolí máte skutočne šarmantného muža, ktorý by vám zniesol aj modré z neba. Vidíte, že vás úprimne a bezhranične miluje, obetuje sa pre vás a ešte aj dobre vyzerá! Zdá sa, že všetko je absolútne dokonalé! Až na to, že do neho nie ste zaľúbená. Niekde v hĺbke duše však viete, že o neho nechcete prísť a cítite, že toto by mohol byť ten pravý muž pre vás. Nezúfajte, aj láska je proces, ktorý sa dá,,naučiť“. Niekomu sa to deje okamžite, niekto k tomu potrebuje trošku dopomôcť. Oba prípady sú v poriadku, vždy sa nájde riešenie!

Rozhodnite sa pre lásku

V prvom rade sa musíte uistiť, že skutočne ste si vybrali osobu, ktorú chcete milovať. Ak ste si istá jeho kvalitami, správaním a celou jeho osobnosťou, môžete zahájiť vzrušujúci proces. Avšak buďte trpezlivá, veciam vždy treba nechať dostatok času. A špeciálne v prípade vzťahov.

Rozhodnite sa pre lásku a vedome si na danej osobe všímajte jej pozitíva. Uvedomte si, v akých aspektoch je pre vás vhodný a prestavte si myseľ tak, ako keby ste do neho skutočne zaľúbená. Možno to tak neznie, ale po nejakom čase tomu vaša hlava naozaj uverí. Postupujete doslova krok po kroku, stúpajte ako po schodoch a čo chvíľa sa začne diať to, čo očakávate. Na takéto procesy má dokonca vysvetlenie aj veda.

,,Keď sa aktívne rozhodnete porozumieť tomu, ako a prečo sa ľudia cítia tak, ako sa cítia, keď sú zamilovaní, naučíte sa v mozgu spustiť dopamínové a serotonínové receptory, ktoré vám v tom výrazne pomôžu,“ tieto fakty sú teda potvrdené.

Otvorte sa intimite

Ďalším, mimoriadne dôležitým krokom je budovanie intimity. Zistite, čo má druhá osoba rada, spoznajte sa, trávte spolu čas, zdôverujte sa jeden druhému a neobávajte sa ani jemných dotykov. Navrhnite spoločné aktivity a jednoducho si otvorte srdce. Pripravte ho na to, že do neho pomaly, ale isto začína vstupovať zázrak menom láska. Pri takomto trávení spoločného času je taktiež vysoká pravdepodobnosť, že si na seba zvyknete a začnete si dokonca chýbať. Bez daného človeka si postupne nebudete vedieť predstaviť svoju existenciu a tadá, láska je na svete!

Nebojte sa emócií

Kľúčovým bodom k vytvoreniu zamilovania je aj práca s emóciami. Keď sa budete s mužom, ktorý je pre vás ideálny deliť o svoje pocity, ľahšie si ho k sebe pripustíte. Platí to samozrejme obojstranne. V momente, keď medzi sebou zbúrate akúkoľvek emočnú bariéru, do života si tak zabezpečíte nové a čerstvé pocity.  Podeľte sa s ním o svoje sny, strachy a traumy, aby mohol s vami nadviazať hlboké spojenie a rozvíjať empatiu a lásku k vám. Vy urobíte to isté, pretože, keď sa pred niekým otvoríte a on to akceptuje, budete sa s ním cítiť slobodnejšie a pohodlne. A postupom času si uvedomíte, že takto vyzerá skutočná láska. Nie vždy ide o spriaznenie na prvý pohľad. Pre niekoho je jednoducho určená tak trochu iná cesta.

ANKETA
Ocitli ste sa niekedy v podobnej situácii?

Zamilovanie stále neprišlo, čo teraz?

A čo robiť v prípade ak ste postupovali podľa niekoľkých krokov a pocit zamilovanosti stále nedorazil? Svojej polovičke ste sa otvorili, zdôverili, trávili ste spolu čas a dávali ste vám naozaj veľkú šancu. V tomto prípade, riešením spoločná budúcnosť nebude. Urobili ste všetko čo bolo vo vašich silách, avšak nemalo to účinok. Vyplýva z toho len jediné. Táto osoba k vám jednoducho nepatrí a na vaše šťastie si budete musieť ešte chvíľu počkať. Nemajte strach, pravdepodobne ste neurobili vôbec nič zlé. Len jednoducho chémia nefunguje a voči tej netreba bojovať.

Možno sa to nepočúva ľahko a dúfali ste, že vďaka univerzálnemu spôsobu bude všetko perfektné. Avšak nezabúdajte, každá z nás je iná. Pravidlami si síce môžeme pomôcť, ale nikdy nezaručíme, že budú pôsobiť pri všetkých rovnako. Má to však aj nejaké pozitíva. Ak sa vám skutočne podarilo otvoriť srdce, vyhrali ste. Je pripravené, aby do neho vstúpila láska, o ktorú ste žiadali. Možno k vám však mieri od iného človeka. Nechajte sa prekvapiť!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. júl 2024 13:47