Takto si užijete dovolenku pri mori naplno.dreamstime
StoryEditor

Dovolenka s deťmi: Viete, ako by mala vyzerať, aby si ju naplno užili všetci?

28.03.2024, 17:00
Vzťahy

Chystáte sa s deťmi toto leto na dovolenku, no neviete, ako ju správne naplánovať, aby ste si ju užili naplno všetci? Pripravili sme si pre vás zopár tipov, vďaka ktorým bude vaša dovolenka nezabudnuteľná, bez komplikácii a zbytočných problémov.

Tešíte sa už na leto a neviete sa dočkať dovolenky pri mori? Ak si chcete voľné dni užiť spolu aj s deťmi, pokojnú dovolenku vám môže pokaziť niekoľko problémov. Či už sú to zabudnuté lieky, nesprávne vybratý hotel alebo chýbajúce poistenie. Aby ste predišli zbytočným komplikáciám, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, vďaka ktorým si dovolenku užijete naplno všetci.

Last alebo first minute?

Nechávate si kúpu dovolenky na poslednú chvíľu? Keď cestujete samy s partnerom, môžete sa pobaliť za pár hodín, vybaviť si dovolenku v práci a odcestovať na druhý deň. V takomto prípade sa nemusíte báť zájazdov last minute. Ak sa však k moru chystáte aj spolu s deťmi, ideálnejšie sú pre vás zájazdy v režime first minute, ktoré majú v ponuke omnoho viac hotelov na výber a takisto aj destinácii. Vďaka nim nebude trpieť ani vaša peňaženka a na zvyšok dovolenky si môžete šetriť ešte ďalších pár mesiacov.

Najlepšia destinácia

Ak si chcete na dovolenke oddýchnuť, netúžite po turistike či skúmaní destinácie, rozhodne zvoľte Turecko, Grécko, Taliansko, Chorvátsko či Cyprus. Nielenže v týchto destináciách nájdete množstvo hotelov vhodných pre rodiny s deťmi, ale môžete sa tešiť na kvalitné služby a zábavu.

Zabavte svoje deti

Keďže deti potrebujú stále nejaký program, zvoliť by ste mali hotel, ktorý ponúka služby, vďaka ktorým sa zabavia aj bez toho, aby ste pohli prstom. Skúste preto pohľadať hotel, v ktorom môžete nájsť všemožné animačné programy, atrakcie či ihriská. Dajte si takisto pozor, aby sa hotel nachádzal blízko piesočnatej pláže a ponúkal možnosť all inclusive.  

Preferujte delegátsky servis

Aby ste nemuseli čakať na recepcii a naháňať deti po hoteli, nemali starosti s dopravou, jazykom či vybavovaním výletov, rozhodne voľte delegátsky servis. Ten vám zaručí bezproblémovú dovolenku.

Predíďte komplikáciám

Stratená cestovná batožina, horúčky či úpaly? Ak vás strašia tieto dovolenkové komplikácie, nezabudnite sa pred cestou poistiť. Zároveň sa však snažte problémom predchádzať. Pomôcť môže taštička s liekmi, opaľovací krém, pokrývka hlavy, topánky do mora a dlhšie priedušné oblečenie. Takýmto spôsobom nebudete musieť riešiť zdravie vašich detí a dovolenku si užijete v kľude.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. apríl 2024 15:09