Ani s nežnými romantikmi to nemusí byť vždy ideálne.dreamstime
StoryEditor

Softies: Generácia mužov, ktorí vám budú rozumieť, no nevyhnete sa istým komplikáciám

29.03.2024, 08:00
Vzťahy

„Bad boys,“ toto pomenovanie je zrejme všetkým dobre známe. Označuje sa ním väčšina tvrdých a drsných chlapov, ktorí ženy od nepamäti priťahovali viac, než tí dobrí muži, ktorí by im zniesli modré z neba. V tejto generácii však bude práve tých nežných romantikov, zvaných softies oveľa viac. Niektoré ženy sa iste potešia, no všetko za, má aj svoje proti...

Väčšina žien si pre život aj tak vyberie radšej muža, ktorý ju bude nosiť na rukách, než toho, s ktorým to iskrí jedna radosť. Ale ani to nemusí byť vždy ideálne.

Drsní muži

Pre väčšinu žien je atraktívne, keď vedia, že majú po svojom boku muža, na ktorého sa môžu spoľahnúť, ktorý ich podporuje a postará sa o ich spoločnú rodinu. Aj napriek tomu, že sa rozdiely medzi mužmi a ženami dnes už strácajú, v niektorých situáciách by mal muž ostať mužom, ktorý vymení žiarovku, poskladá skriňu, či namontuje novú policu. Dnešní muži však už tieto zručnosti nemajú a ani sa im nemienia priučiť. K ženám sú síce pozorní, no sú maximálne nepraktickí a do bežného života často nepoužiteľní.

Softies

Pre novú generáciu mužov existuje v angličtine pomenovanie „softies“ – voľne by sme to mohli preložiť ako mäkký, mäkkýš či plyšák. Sú to muži, ktorí si s vami pokojne pozrú romantický film a na jeho konci sa nehanbia vyroniť slzu. Muži, ktorí majú rovnaké množstvo kozmetických produktov v kúpeľni ako vy. Muži, ktorí s vami budú ochotne nakupovať a trkotať o témach, s ktorými kedysi ženy hovorili len s kamarátkami. Aj napriek tomu, že im nechýba empatia, často majú problém postarať sa sami o seba, nie to ešte o rodinu. Týmto mužom chýba testosterón a pokojne si v domácnosti vymenia rolu so svojou polovičkou.

Má to svoje riziká

Aj napriek tomu, že sa môže zdať, že v tejto generácii sú ideálni muži, ktorí budú ženám skutočne rozumieť, tento novodobý jav prináša so sebou jedno zásadné riziko. Ťažkosti pri zakladaní rodiny. A teraz nemáme na mysli finančné zabezpečenie a podobne. U ľudí to funguje podobne ako u zvierat. Samice si vyberajú na párenie samca, ktorý má ideálny genofond. Prirodzene aj ženy to ťahá viac k múdrym, silným a života schopným mužom, ktorí poskytnú bezpečie nie len im, ale aj budúcemu potomkovi. To u partnerov zo softies generácie nájdu len veľmi zriedkavo. Aj to je dôvod, prečo môžu mať problém vôbec spoločného potomka splodiť.  U žien to môže byť akýsi mentálny blok, u mužov nedostatok testosterónu a iných hormónov, ktoré majú priamy vplyv na ich plodnosť. V neposlednom rade softies strácajú záujem o intimitu. A aj ich polovičky to s nimi nebaví tak, ako s mužmi, ktorí v posteli prejavili aj svoju dominanciu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 07:18