Drahokamy a polodrahokamy vedia pomôcť aj ublížiť.dreamstime
StoryEditor

Keď kamene chránia aj pomáhajú: Vedia vám pomôcť, ale aj ublížiť. Zistite ich tajomné účinky

02.01.2024, 14:49
Vzťahy

Drahokamy a polodrahokamy boli už v dávnej minulosti cenené nielen vďaka svojej kráse, ale aj pre svoje TAJOMNÉ ÚČINKY. Vyskúšajte ich dnes aj vy.

RUŽENÍN

Odoženie pocit osamelosti. Nedarí sa vám v láske? Dajte si na srdce ruženín, ktorý je už od čias antiky považovaný za kameň lásky a srdca. Ak si ho položíte práve na srdce, pomôže vám liečiť potlačovanie emócií a citovú nevyrovnanosť, ktorá vám bráni prijímať lásku. Pomáha srdcu a zmyslom vnímať krásu života, je teda dokonalým priateľom pri učení sa tolerancii. Utišuje smútok a všetky bolesti srdca.

Ruženín svojimi jemnými tónmi prebúdza nehu a nesebeckú lásku. Prehlbuje vnímavosť zmyslov, podporuje poriadok, kontrolu nad financiami a ocení ho každý, kto priveľa utráca. Kameň vás upokojí a posilní všetkých, ktorí trpia psychosomatickými poruchami.

OLIVÍN

Mierni depresie, zlosť a privoláva šťastie. Necítite sa v bezpečí? Skúste olivín, ktorý sa s obľubou používa ako ochranný amulet. Ak ste často zlostní a prekáža vám to, olivín vám pomôže upokojiť sa. Už vami teda nebudú lomcovať hnev a nervozita. Pomáha prekonávať pocity odcudzenia, rozvíja mentálne schopnosti, utišuje smútok, mierni precitlivenosť a sebaľútosť. Podporuje aj pokojný spánok. Príjemné je aj to, že priťahuje peniaze, lásku a šťastie. Tí, ktorí ľahko vybuchnú a majú konfliktnú povahu, môžu olivín doplniť ónyxom, ktorý ochraňuje pred konfliktmi.

OBSIDIÁN

Odhalí vaše temné stránky. Ukáže vám, ktoré nevyriešené problémy si nosíte v duši. Je vhodný predovšetkým pre tých, ktorí chcú konečne poraziť svoje bloky.

OPÁL

Zlepšuje intuíciu a životný elán. Tento farbami hrajúci minerál prebúdza životnú radosť, nadšenie, iniciatívu a potrebu neustále v sebe objavovať nové idey. Vďaka pôsobeniu tohto kameňa sa z vás môžu stať spontánni a impulzívni ľudia.

CITRÍN

Pomáha zväčšiť odvahu. Citrín dokáže človeku dodať odvahu a sebavedomie, ale určite nie ťažkým a vážnym spôsobom. Je to jednoducho povedané „veselý“ kameň. Prinesie do vášho života slnko, radosť aj túžbu, ale predovšetkým energiu a silu odhodlane konať, a to najmä v zložitých situáciách. Povzbudzuje človeka k činu a všeobecne k aktivite. Na druhej strane dokáže upokojiť nepríjemné nutkavé myšlienky, a tým pomáha aj proti nespavosti. Skúste si ho vložiť pod vankúš. No pozor na pôsobenie s inými kameňmi! Môže zvyšovať ich účinok, a to až extrémnym spôsobom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. máj 2024 12:44