Nespokojnosť môžete vyriešiť rozhovorom.dreamstime
StoryEditor

Nestačíte si s partnerom v posteli? Úprimnosť vám môže pomôcť, aj ublížiť

08.11.2023, 14:00
Vzťahy

Funkčný a uspokojujúci sexuálny život je predpokladom úspešného vzťahu. Akonáhle to vo vašej spálni prestane fungovať, môžu nastať problémy. A aj napriek tomu, že otváranie niektorých tém môže byť nepríjemné či príliš citlivé, môže vám to zachrániť vzťah. Aj radovánky v posteli.

Väčšina ľudí, žijúcich v dlhotrvajúcich vzťahoch nie je 100 percentne spokojná s ich sexuálnym životom. Problém nastáva, keď má každý z partnerov iné potreby.

Tak akurát

Každý má iné potreby a preferencie. A to sa týka aj sexu a jeho intenzity. Kým niekomu stačí milovať sa raz za mesiac, iný potrebuje sex aj niekoľkokrát do týždňa. Potreby jednotlivcov sa líšia vzhľadom na vek, ale aj pohlavie. Tí nespokojnejší sú väčšinou muži. Sexu majú totiž oveľa menej, ako by chceli či potrebovali. No pravda je taká, že ani ženy nie sú vždy spokojné. V ich prípade nastáva problém, keď ich partner prestane priťahovať. Po dlhých rokoch vzájomného spolužitia sa prestáva o seba starať a atraktivita je to posledné, na čom mu záleží.

Nezmyselné porovnávanie

V prvom rade sa zamyslite nad tým, či je vaša nespokojnosť spôsobená tým, že nie sú uspokojené vaše potreby, alebo sa naopak porovnávate s vašim okolím a máte tak pocit, že všetci sú na tom lepšie, ako vy. Nezabúdajte, že to, čo sa deje za dverami vašich susedov či priateľov absolútne nemusí korešpondovať s vašimi predstavami. Rovnako ich sebaprezentácia nemusí vždy odrážať realitu.

Nepríjemný rozhovor

Tie najnepríjemnejšie rozhovory vás často môžu viesť k úspešným koncom. Otvorte s partnerom aj témy, ktoré vám nie sú práve príjemné. Ak nie ste spokojný s vašim sexuálnym životom, otvorene to partnerovi povedzte. Ak zvolíte tie správne slová, určite mu tým neublížite a váš vzťah môžete naopak opäť o niečo viac skvalitniť. Možno aj on žije v domnienke, že všetko robí presne tak, ako to máte radi a pritom sa dopúšťa chýb, ktoré vám znemožňujú užiť si sex naplno. Ak sa rozhodnete viesť takýto rozhovor, buďte citlivý. Ani pre jednu stranu to nie je príjemné. Či chcete, alebo nie, v tomto prípade hrá rolu aj ego a váš partner sa môže cítiť urazene. No pokiaľ zvolíte tie správne slová a ubezpečíte ho, že to nie je len o jeho „neschopnosti“, rozhovor môže viesť k dobrému koncu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 17:49