Odmietanie sexu môže mať viacero dôvodov.dreamstime
StoryEditor

Tri najčastejšie dôvody, prečo ženy odmietajú sex

19.08.2023, 14:00
Vzťahy

Sex je neoddeliteľnou súčasťou partnerského života. No samotná frekvencia nemusí byť vždy pre oboch partnerov ideálna. Naladiť sa na rovnakú vlnovú dĺžku nie je vždy jednoduché. Predovšetkým po rokoch vzťahu.

Údajne sex častejšie odmietajú ženy, než muži. No dôvody, prečo ženy nechcú sex sú rôzne. V každom prípade je potrebná komunikácia. Aby samotné „nie“ partner nebral zbytočne osobne.

Srdcové záležitosti

Je známe, že až na pár výnimiek, majú ženy sex spojený s citmi. Ak je vo vzťahu všetko v poriadku,  klape im to aj v sexuálnom živote. Akonáhle však začínajú pociťovať napätie či nepohodu, zvykne sa vzťah dostať do fázy, kedy sa obaja partneri odcudzia. Práve to často vedie k tomu, že nielen že sex neiniciujú, no dokonca ho pravidelne odmietajú.

Zdravie

Sexuálny apetít radikálne klesá aj v prípade, že vás trápia zdravotné ťažkosti. Či už je to vážne ochorenie, alebo len bežné nachladnutie, sex je to posledné, na čo väčšina žien v tomto prípade myslí. Často sú to aj vaginálne problémy, o ktorých žena nerada hovorí svojmu partnerovi. Výtok, svrbenie, nepríjemné pálenie. To všetko im nie len bráni užívať si sex naplno, ale aj vôbec nejaký sex mať. Do tejto kategórie spadá aj odmietanie sexu počas menštruácie. Aj keď, niektoré ženy ju podľa slov ich partnerov majú až príliš často. Rovnako, ako muži prejavili obavy čo sa týka bolesti hlavy ich polovičiek. Práve to uvádzajú ako najčastejší dôvod, prečo dnes nie je ten správny čas na sex.

Únava a stres

Únava a stres sú ďalšími z faktorov, ktoré majú negatívny vplyv na to, ako to bude vo vašej spálni vyzerať. A to najmä vtedy, ak sú vo vzťahu prítomné malé deti.  Prebdené noci, permanentná únava a stres spojený nielen s nespavosťou, ale aj s materstvom sú dostatočným a opodstatneným dôvodom, prečo večer uprednostnia ženy spánok pred sexuálnymi aktivitami s partnerom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 17:45