U koho sa zamilovanosť dostaví skôr?dreamstime
StoryEditor

Ženy verzus muži: Kto povie slová „milujem ťa“ ako prvý?

22.06.2023, 14:00
Vzťahy

Čo vám napadne pri otázke ktoré pohlavie sa skôr zamiluje? Sú to ženy, alebo muži? Zrejme by väčšina z vás tipovala nežnejšie pohlavie, no opak je pravdou. Nedávne výskumy hovoria jasnou rečou: muži sa zamilujú oveľa rýchlejšie než ženy.

Stav zamilovanosti ovplyvňujú hormóny a tiež vzájomné sympatie. No netreba prehliadať ani iné faktory.

Len slová

Z výskumov ktorých sa zúčastnili predovšetkým mladí ľudia vo veku od 18 do 35 rokov vzišli zaujímavé výsledky. Muži sa do svojich potenciálnych partneriek zamilovali oveľa skôr, než ony do nich. Alebo vetu „Milujem ťa“ ktorá je v mnohých vzťahoch prelomová, povedali muži ženám oveľa skôr než im to ich polovičky opätovali.

Fyzická verzus duchovná príťažlivosť

Nie je žiadnym prekvapením, že mužov najskôr žena musí osloviť fyzicky. Až potom v nej hľadajú aj takzvanú spriaznenú dušu. Keď to spolu všetko zafunguje, sú spokojní. Ženy naopak v prvom rade u partnera hľadajú porozumenie, emočnú a duchovnú kompatibilitu a až potom fyzickú príťažlivosť. Je to predovšetkým preto, že v každom mužovi v podstate vidia potenciálneho otca svojich detí. Práve preto sú aj pri vyznaniach lásky a emóciách viac zdržanlivé. Podvedome vedia, že strácať čas s niekým kto by nebol vhodný adept na otcovskú rolu sa im nemusí vyplatiť.

image

Ženy vidia v každom partnerovi potenciálneho otca svojich detí.

pexels

Cúvanie

Paradoxom je, že veľakrát vo vzťahu po niekoľkých mesiacoch prichádza zlom. A to práve vo chvíli, kedy ženy cítia že svojho partnera milujú. Otvoria sa emóciám a tie svojmu partnerovi dávajú najavo v pravidelných dávkach a niekedy aj viac než je nutné. No práve tu muži veľakrát zaradia spiatočku. Možno práve dobíjanie ich vyvolenej ich drží stále v strehu a akonáhle nadobudnú pocit, že ju už majú, ich záujem v niektorých prípadoch zaniká.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 17:32