Spoločníčky mnoho ženatých klientov.dreamstime
StoryEditor

Prečo ženatí muži navštevujú prostitútky? Nehľadajú len sex, ale najmä jednu vec!

07.06.2023, 13:40
Vzťahy

Je len málo vecí, ktoré sú pre manželku zničujúcejšie ako nevera. Nevera za peniaze. Medzi plateným sexom a inými druhmi nevery je však psychologický rozdiel. Návšteva prostitútky má byť väčšinou len o sexe. Nie je to však vždy tak. Je to síce chladná a bez emócií obchodná transakcia. Ide mu aj o pohladenie ega, ktoré sa rokmi v oficiálnom zväzku vyparilo.

Je ťažké špekulovať, prečo ženatí muži navštevujú prostitútky, pretože dôvody sú rozmanité. Muž sa, samozrejme, môže jednoducho „nudiť“ a nepovažovať obchod bez emócií za podvádzanie. V skutočnosti môže mať partneraku, ktorá odmieta byť sexuálne aktívna, zatiaľ čo on odmieta abstinovať. Alebo môže túžiť po určitých veciach, o ktoré sa hanbí požiadať svoju manželku. Prípadne v jej očiach už proste nie je alf samec.

Veľká sexuálna výskumníčka

Helen Kaplan raz napísala o mocnom mužovi, ktorého manželstvo sa skončilo, keď jeho manželka, ktorú veľmi miloval, zistila, že sa stretáva s dominou. Doktor Kaplan, žiaľ, povedal, že mužove „požiadavky“ boli minimálne, ale obával sa, že by ho jeho žena opustila, keby jej čo i len navrhol urobiť to, čo domina. Existujú tiež problémy s úplnou kontrolou a skutočnosťou, že existuje len malá šanca, že sa niekedy zraníte alebo sa zahanbíte, aj keď nebudete môcť vykonávať svoje činnosti.

Nedávne štúdie ukazujú, že určité chemické látky v mozgu sa uvoľňujú po partnerskom, ale nie osamelom sexe, a dalo by sa špekulovať, že to hrá úlohu v tom, prečo muž, ktorý navštívi prostitútku, uprednostňuje túto návštevu pred online masturbačnými fantáziami, aj keď ho to vystavuje riziku straty. 

Štatistiky hovoria, že asi 20 percent ženatých mužov je neverných svojim manželkám.

Väčšina spoločníčiek či tanečníc sa zhodne na tom, že väčšina ich klientov patrí medzi okrúžkovaných pánov tvorstva.

Sofia, ktorá sa tomuto remeslu venuje už od roky má rovnaké skúsenosti: "Veľa ľudí si myslí, že je to len o sexe. Ale pritom to vôbec nie je pravda. Za mnou chodia ženatí muži, ktorí len túžia po pozornosti. Chcú byť vypočutí, potrebujú pochopenie, poláskanie, dotyky. Často im to stačí. V podstate je to vždy veľmi totožný príbeh. Žena sa doma prioritne venuje deťom a na nich kašle. Majú pocit nedocenenia a ja im zdvíham sebavedomie."

Chcú od nej to, čo doma nepočujú. Chodím s nimi na dovolenky, večere, robím im spoločnosť, keď treba: "Áno, mám s nimi aj sex, ale na tom to nestojí. Pre nich je dôležité, že som tu a teraz s nimi. Že im rozumiem. To je podstatné."

Tvári sa ako pán dokonalý

Podľa Sofie je problém jej klientov vždy ten istý. Doma cítia emocionálnu prázdnotu a pri nej nachádzajú to, čo potrebujú. Týka sa to zväčša chlapov, ktorí sa snažia hrať na dokonalých manželov a otcov. Tí podľa nej vnútorne najviac trpia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:26