Priateľstvo v ktorom vás delí niekoľko rokov bude pre obe strany prínosom.dreamstime
StoryEditor

Priateľstvá medzi ženami v rôznom veku? Má to výhody o ktorých ste netušili

01.04.2023, 14:00
Vzťahy

Každý vo svojom živote potrebuje priateľov. Takých s ktorými sa môže smiať a zdieľať s nimi svoje úspechy, ale aj priateľov, ktorí sú tu vždy, keď je vám najhoršie. Najmä pre ženy sú priateľky obzvlášť dôležité. Ženy vedľa seba potrebujú lojálne kamarátky s ktorými sú na jednej vlne. Nič viac nehrá rolu. Dokonca aj väčší vekový rozdiel medzi nimi je skôr výhodou ako problémom.

Ak ste obklopená najmä kamarátkami rovnakého veku, nachádzate sa zrejme v približne rovnakých životných etapách. No ak sa vám do života pripletie žena staršia či mladšia, dajte aj tomuto priateľstvu šancu. Bude pre vás obohacujúce.

Životné skúsenosti

Priateľstvo so staršou ženou bude pre všetky ženy, ktoré mu dajú šancu len prínosom. Vaša staršia priateľka už má zrejme hocičo za sebou. Má životné skúsenosti ktoré vám chýbajú a častokrát aj nadhľad, ktorý veľakrát potrebujete. Možno to nebude úplne kámoška na zábavu, ale iste oceníte aj pokojné chvíle plné prínosných rozhovorov. Vaša staršia priateľka vie, čo je naozaj v živote dôležité, podrží vás v tých najťažších chvíľach a vaše priateľstvo si bude vážiť. Medzi ženami často dochádza aj k rivalite. To vám s touto kamarátkou rozhodne nehrozí. Nebude s vami súperiť, lebo nemusí a nechce. Vy dve rozhodne nebudete konkurencia. Dopraje vám uznanlivé pohľady mužského pohlavia, dopraje vám úspech a s pochopením sa bude pozerať aj na chyby, ktorých sa dopustíte. Nebude vás súdiť a dokonca je natoľko múdra, že vám nebude dávať ani nevyžiadané rady. Ak ju však o radu požiadate, poradí vám najlepšie ako bude vedieť.

Entuziazmus

Krok vedľa to nebude ani v opačnom garde a to z pohľadu, čo všetko získa staršia žena vďaka priateľstvu s tou, ktorá len pred pár rokmi prešla hranicou dospelosti. Možno sa práve vďaka vám prenesie aj ona do svojej mladosti a niektoré veci si bude môcť prežiť ešte raz. Entuziazmus a životná energia ktorú ako mladý človek máte je totiž nákazlivá.  Aj váš pohľad na svet ju ovplyvní a možno na niektoré veci zrazu začne nazerať cez úplne inú optiku. Ak má vaša priateľka deti ktoré sú približne vo vašom veku, budete pre ňu o to väčším obohatením. V istom veku medzi rodičmi a deťmi dochádza k tomu, že nevedia nájsť spoločný prienik. Práve vy skúste byť pre ňu tou osobou, ktorá jej ozrejmí niektoré veci pri ktorých medzi ňou a jej deťmi komunikácia zlyháva. V neposlednom rade ste mladá generácia. Informácie aj narábanie s nimi máte v malíčku, technológie ovládate ľavou zadnou, vyznáte sa vo veciach, ktoré sú jej úplne cudzie. Aj v tomto prípade získate obe a môžete sa čo to od seba naučiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 01:34