Na zlomené srdce pomáha poriadne sa zapotiť.pexels
StoryEditor

Máte zlomené srdce? Hovorí sa, že čas vylieči všetky rany, no je tu ešte niečo čo vám pomôže rýchlejšie sa dostať z rozchodu

10.03.2023, 15:00
Vzťahy

Pravdou je, že čas je tým najlepším liekom na všetky rany. Pomôže vám zabudnúť, zmieriť sa s novou situáciou a v neposlednom rade ponúka aj možnosť stretnúť niekoho, kto vám pomôže zbaviť sa starých bolestí. No ak by ste vášmu zlomenému srdcu chceli trošku pomôcť, vedci prišli s informáciou, že je tu spôsob ako zaceliť rany o niečo skôr.

Asi nie je na svete človek, ktorý by si aspoň raz neprešiel rozchodom. Bolesť, ktorú človek cíti je priam fyzická. každému na zlomené srdce pomáha niečo iné.

Sám so sebou

So stratou blízkej osoby sa môžete vyrovnať rôznymi spôsobmi. Niekto sa na niekoľko týždňov odizoluje a prečká tie najhoršie chvíle v samotne, nanajvýš v spoločnosti chipsov, ton čokolády, zmrzliny a niekedy aj v alkoholovom opojení, vďaka ktorému sa zdajú tieto chvíle o niečo znesiteľnejšie. To, že to nie je práve ideálny spôsob zrejme nemusíme hovoriť.

V spoločnosti

Niekto naopak po rozchode trávi všetok svoj voľný čas v spoločnosti svojich priateľov, na ktorých možno za posledné mesiace či dokonca aj roky nemal dostatok času. No je tu spôsob, ktorý vám so zlomeným srdcom pomôže ešte o niečo rýchlejšie. Budete k tomu potrebovať jeden špeciálny odev. Tepláky.

Pohyb na zlomené srdce

Vypoťte sa z bolesti. A do doslova. Na istej americkej univerzite prebehla štúdia, ktorá trošku objasnila čo sa deje s vašim telom a tiež psychikou po rozchode. Rovnako tak hovorí, vďaka čomu bolesť lepšie zvládnete. Šport, alebo akákoľvek zvýšená fyzická aktivita je tým, čo vám pomôže sa z porozchodových stavov dostať čo najrýchlejšie. Práve vďaka pohybu sa začnú v tele tvoriť chemické zlúčeniny, vďaka ktorým sa vaša bolesť dá oveľa lepšie zvládnuť. Určite ste počuli aj o endorfínoch, ktoré sa práve počas športu vyplavujú. Tie vám poskytnú prílev dobrej nálady a energie. Práve to je podľa vedcov tým najlepším spôsobom ako sa čo najrýchlejšie vysporiadať so zlomeným srdcom. Platí to však aj v rôznych iných oblastiach. A mimochodom, ak okrem smútku pociťujete aj hnev, vybijete si tak zlosť ktorú máte v sebe nakumulovanú. Len si treba zvoliť ten správny druh športu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
17. apríl 2024 17:28