Rozchod s niektorými typmi mužov nebude len taký jednoduchý.dreamstime
StoryEditor

Vzťah bez lásky? Týchto mužov sa len tak ľahko nezbavíte

16.02.2023, 15:00
Vzťahy

Už dávno cítite, že vo vašom vzťahu nie je všetko v poriadku, no aj napriek tomu v ňom zotrvávate? Vy by ste možno aj mali odvahu vzťah ukončiť a otvoriť dvere novým príležitostiam, no váš partner o tom nechce ani počuť, hoci aj on sám vie, že o ideálnom vzťahu sa vo vašom prípade už dávno nedá hovoriť. Sú totiž muži, ktorí sa vás nebudú chcieť vzdať za žiadnu cenu.

Niektorí páni vo vzťahu bez lásky zotrvávajú preto, že je to pre nich pohodlné, iní sú radi, že ešte stále majú nad vami akú takú moc. Pred týmito typmi sa majte na pozore.

Sukničkár

 V prípade sukničkárov ide väčšinou o atraktívnych mužov. Tí si svoj dokonalý vzhľad nie len uvedomujú, ale aj ho patrične využívajú. Vedia, že ste z neho hotová a že mu odpustíte akýkoľvek úlet. Vy mu zrejem zakaždým odpustíte a necháte sa znova a znova ukecať, že to bolo tentokrát naposledy. Je si vami taký istý, že mu nič nebráni podvádzať vás na každom kroku a ani si nedáva pozor na to, aby sa to do vašich uší nikdy nedostalo. A prečo vlastne zotrváva vo vzťahu s vami, keď najradšej navštevuje každý týždeň inú spálňu? Je to pohodlnosť. Vie, že doma ste vy, s teplou večerou, s opratým prádlom a s full servisom, ktorý mu nikto iný poskytnúť nevie, keďže takéhoto záletníka by vo svojej blízkosti toleroval málo kto.

Je s vami z vďaky

Cítite, že vaše city ochladli, no váš partner je stále s vami? Aj napriek tomu, že vás už dávno nemiluje, nechce byť práve on tým, ktorý vzťah s vami ukončí. Zrejme vás spája spoločná minulosť a nejaká láskavosť, ktorú ste mu pred rokmi poskytli. A on s vami zostáva práve z vďaky. Ak viete, že by bolo na čase z tohto vzťahu vycúvať, musíte byť prvá, ktorá tento krok urobí. Inak zostanete obaja uväznení vo vzťahu, v ktorom ani jeden z vás nie je šťastný.

Nedokáže byť sám

Sú tipy ľudí, ktorí nedokážu byť sami. Radšej ako samotu uprednostnia vzťah bez lásky. Bez partnera nedokážu urobiť nič. Potrebujú jeho prítomnosť pri nakupovaní, pri návšteve reštaurácie, na prechádzke, pri športe. Skrátka, pri všetkom. Vy ste pre neho teda akýmsi oporným bodom. No aj napriek tomu verí, že raz stretne spriaznenú dušu, ktorú bude milovať a vás nahradí. Ste pre neho pomyselnými „zadnými vrátkami“, no keď príde nová žena ktorá ho osloví, bez mihnutia oka vás vymení.

image

Dali ste mu kopačky? No čo ak on zo vzťahu nebude chcieť odísť?

dreamstime

Ješitný egoista

Dali ste mu kopačky? Tak to teda nie! Jemu sa toto nemôže stať a ak tento vzťah skončí, tak len z jeho iniciatívy. Viete si predstaviť, čo to urobí s jeho egom? Nepustí vás za žiadnu cenu a dokáže vás natoľko zmanipulovať, že radšej všetko vezmete späť a vo vzťahu zostanete aj napriek tomu, že to tak vôbec necítite. A vlastne ani váš partner k vám necíti lásku, ale kým sa on sám nerozhodne pre koniec, bude sa vás držať ako kliešť.

Zostáva zo súcitu

Váš vzťah nikdy nebol práve prechádzka ružovou záhradou. Avšak nebolo to ani také zlé, aby ste to ukončili a vrátili sa z kratšej cesty. A keď už bol rozchod na spadnutie, stalo sa to, čo ste najmenej čakali. Otehotneli ste. Aj napriek nulovým citom však váš partner s vami zostal a to zo súcitu. O harmonickej rodinnej idylke zrejme môžete len snívať, no vaša polovička má isté morálne zásady a práve tie a už spomínaný súcit mu nedovolia vzťah ukončiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 17:45