Vyskúšajte nové polohy.
StoryEditor

Nepodceňujte svoje sexuálne zdravie a nekompromisne ho pošlite k urológovi

06.02.2023, 15:59
Vzťahy

Sexuálne zdravie žien netreba podceňovať.

Sex je dôležitou súčasťou života. U niektorých žien sa premýšľanie o sexe začína skoro, často pred pubertou, a trvá až do ich posledných dní na zemi. Na jednej úrovni je sex len ďalšou telesnou funkciou poháňanou hormónmi, ktorá je určená na zachovanie druhu. Na druhej strane je to príjemná činnosť. Je to tiež spojenie, ktoré môže pomôcť upevniť putá medzi dvoma ľuďmi. Lenže ďaleko viac žien si stráži svoju intímnu zdravotnú kondíciu narozdeil od mužov. 

Môže zabiť vášeň na dlhú dobu

Sexuálne zdravie sa vzťahuje na stav pohody, ktorý žene umožňuje plne sa podieľať na sexuálnej aktivite a užívať si ju. Na sexuálne zdravie ženy má vplyv celý rad fyzických, psychologických, medziľudských a sociálnych faktorov.

Sex vyžaduje úžasné spojenie medzi pohlavnými orgánmi, žľazami produkujúcimi hormóny, mozgom a zvyškom tela. Ak jedna časť nie je v poriadku, túžba po sexe môže vyblednúť alebo môže byť ohrozená schopnosť mať sex. Okrem fyzických a biochemických síl, ktoré pôsobia, jej sexualitu formujú aj skúsenosti, očakávania, duševné zdravie a emocionálne zdravie.

Neváhajte

Pre mnohé ženy je antikoncepcia dôležitou súčasťou sexuálneho zdravia. Ďalším je vyhýbanie sa pohlavne prenosným chorobám pomocou konndómu. Patria sem kvapavka, syfilis, genitálny herpes, chlamýdie, ľudský papilomavírus a HIV/AIDS. Používanie kondómu je kľúčovým spôsobom ochrany pred pohlavne prenosnou infekciou. Ak nemáte v partnerovi spoerpecntnú istotu pokjone ho bez milosti pošlite na vyšetrenie k urológovi.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 23:47