Sám a osamelí sú dva rozličné pojmy.dreamstime
StoryEditor

Ujasnime si to raz a navždy! Ak je niekto single, ešte to nemusí znamenať, že je osamelý a nešťastný

16.01.2023, 10:00
Vzťahy

Aj vo vašom okolí sú už všetci zadaní a vy, s tridsiatkou na krku nemáte stáleho partnera? Potom ste sa už iste stretli s povzbudivými slovami typu: „určite si niekoho nájdeš“, „príde ti do cesty niekto vtedy, keď to budeš najmenej čakať“. Ľudia majú častokrát pocit, že byť single rovná sa, byť nešťastný. Ani však netušia, ako sa mýlia. Samozrejme, že by ste tomu pravému nepovedali nie, no kým zaklope na vaše dvere, rozhodne nestrácate čas plakaním do vankúša.

A možno sa vám single život páči natoľko, že vôbec nemáte chuť niečo meniť. No váš status iste vaše okolie trápi viac, ako vás samotné.

Večne hľadajúci

Ako vo všetkom, aj v tomto prípade môžeme pokojne hovoriť o tom, že aj slobodných ľudí by sme mohli rozdeliť do niekoľkých kategórii. Sú tu ľudia márne hľadajúci funkčný vzťah. Tí si svoje výhody slobodného človeka nevedia a ani nechcú vychutnávať. Práve naopak. Zúfalo túžia po vzťahu, no častokrát až tak „tlačia na pílu“, že všetkých potenciálnych nápadníkov od seba odoženú. 

Zo vzťahu do vzťahu

V druhej kategórii sú ľudia, ktorí idú zo vzťahu do vzťahu. Nechcú ani nedokážu byť sami. Miestami možno naozaj na svoje okolie pôsobia doslova zúfalo. Nemôžete sa preto čudovať, že ak vaša rodina, priatelia či známi vidia tento prípad, rovno do jedného vreca k nemu hodia aj ten váš.

Single life – happy life

A potom ste tu vy! Užívate si život naplno. Tak s partnerom, ako bez neho. Ste šťastná a posledné čo chcete je, vzdať sa svojej slobody. A práve slo-bo-da je to, čo máte keď ste nezadaná. A na to zrejme tí, ktorí vás potajomky (a možno aj verejne) ľutujú zabúdajú. Radšej im ani nehovorte, koľko času sami pre seba máte, že sa nemusíte nikdy nikomu a za nič zodpovedať, že sa s nikým nedelíte o umývadlo keď sa ráno najviac ponáhľate do práce a za žiadnu cenu im nehovorte, že míňate peniaze len a len na to, čo chcete vy. Nikto nekomentuje desiatu kabelku ktorú ste si kúpili, ani to, že sa vám šaty ledva vojdú do skrine.

Raz to príde

Ani tie najšťastnejšie single ladies však pred vzťahom úplne svoje srdce nezatvárajú. Práve naopak, určite ho otvoria. A s najväčšou pravdepodobnosťou bude ich vzťah šťastný. Budete totiž presne vedieť čo chcete, aj čo nechcete. Svoje sny už budete mať s najväčšou pravdepodobnosťou splnené a potreby naplnené. Potom už budete s radosťou prístupná rôznym kompromisom.

Sám, alebo osamelý

Upracme si teda pojmy, pretože sám ani zďaleka neznamená osamelý. Vzťah vám vždy nezaručí, že budete šťastní. V niektorých vzťahoch sa žiaľ mnohí cítia ešte viac osamelí, ako keby boli sami. A niektorí nezadaní sú obklopení tými správnymi ľuďmi, vďaka ktorým im nikdy  nie je smutno. Majú sa na koho obrátiť s prosbou o pomoc, ale aj s v prípade, že s nimi chcú zdieľať radostné chvíle.

image

Slobodná a šťastná.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 02:19