Nie všetko, čo ste o manželstve počuli, musí byť pravda.pexels
StoryEditor

O manželstve už bolo povedané dosť: Toto sú mýty, ktorým by ste rozhodne nemali veriť!

04.08.2023, 18:00
Vzťahy

Pamätáte si ešte na svoj svadobný deň, keď ste nielen plné očakávaní, ale aj strachov hovorili áno svojmu vyvolenému? Iste ste sa pred samotným vstupom do manželstva stretli s mnohými múdrymi radami od známych aj neznámych. Kým niektoré rady je možno fajn si zobrať k srdcu a pamätať na ne, niektoré by ste mali rovno odignorovať.

Netreba veriť všetkému, čo počujete či čítate. Aj o manželstve už toho bolo povedaného mnoho a niektoré mýty o ňom kolujú dodnes.

Koniec slobody

Už pred samotnou svadbou bývajú častokrát obľúbené rozlúčky so slobodou. Najmä generácie vašich rodičov vstup do manželstva iste považovali ako nejaké zrieknutie sa vlastnej slobody. Faktom však je, že doba sa zmenila a dnes si už ani tie najzamilovanejšie páry nenechajú siahnuť na to najdôležitejšie, svoju slobodu. Vstupom do manželstva by ste totiž rozhodne nemali nič stratiť, práve naopak, mali by ste ste týmto krokom len získať.

3v1

Ak vás kamarátky pri pohári vína varujú, že vstupom do manželstva sa z vás stane okrem milenky aj upratovačka či kuchárka a to všetko zadarmo, neverte im. Tieto stereotypy už dávno nie sú realitou a je len na vás, akú rolu u vás doma budete zastávať. V manželstve rozhodne nemusíte svojmu partnerovi poskytovať plný servis. Hneď na začiatku si odkomunikujte ako budete fungovať a predídete tak sklamaniam z nenaplnených očakávaní či z toho, že od vás chce niekto to, s čím sa vy neviete stotožniť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:50