Nie všetko, čo ste o manželstve počuli, musí byť pravda.pexels
StoryEditor

O manželstve už bolo povedané dosť: Toto sú mýty, ktorým by ste rozhodne nemali veriť!

04.08.2023, 18:00
Vzťahy

Pamätáte si ešte na svoj svadobný deň, keď ste nielen plné očakávaní, ale aj strachov hovorili áno svojmu vyvolenému? Iste ste sa pred samotným vstupom do manželstva stretli s mnohými múdrymi radami od známych aj neznámych. Kým niektoré rady je možno fajn si zobrať k srdcu a pamätať na ne, niektoré by ste mali rovno odignorovať.

Stop shoppingovaniu

Si donakupovala! S tým sa stretla určite už nejedna slečna z ktorej sa mala stať čoskoro pani. Aj v tomto prípade však platí: „aké si to urobíš, také to máš“. Ak aj majú nad financiami vašich kamarátok kontrolu ich partneri, to ešte neznamená, že to takto bude platiť aj vo vašej domácnosti. Samozrejme, že už nebudete o svojich výdavkoch rozhodovať len vy a budete musieť prispievať do rodinného rozpočtu, no to ešte neznamená, že si vy budete môcť urobiť radosť len sporadicky, alebo vôbec.

Deti všetko zmenia

Deti sú častokrát v téme manželstva veľkým strašiakom. A to z nepochopiteľných dôvodov. Áno, malý človiečik vám síce otočí život na ruby, ale prečo to brať hneď tak negatívne? To, že to po narodení dieťaťa začalo v niektorých vzťahoch škrípať ešte neznamená, že tento scenár sa stane aj vám.

Beriete si aj jeho rodinu

A ďalší strašiak – rodina vášho vyvoleného. S ním si berieš aj celú jeho rodinu. Pravdou je, že ak vám aj niekto z partnerovej rodiny povedzme že úplne nesadne, konkrétnemu človeku sa nie vždy budete môcť vyhnúť. Faktom však zostáva, že rodinu tvoríte len vy dvaja a vaše deti. Je len na vás, či niekomu a v akej miere dovolíte tak vy ako aj váš muž, zasahovať do toho, ako fungujete. Rovnako tak je na vás, v akej frekvencii sa budete s vašimi rodinami stretávať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 11:15