Ženská sila nemá hranice.dreamstime
StoryEditor

Konečne to potvrdili aj vedci! Ženy majú superschopnosti, na ktoré sa muži ani zďaleka nechytajú

27.10.2022, 06:00
Vzťahy

O tom, že my ženy máme superschopnosti dobre vieme. A ak o tom doteraz náhodou niekto pochyboval, tak už to máme aj na papieri. A vedecky podložené! Preto, milé dámy, hlavy hore. Ste síce to nežnejšie pohlavie, no ani zďaleka nie slabšie. Práve naopak. Na mnohých frontoch totiž mužské pokolenie ťahá za oveľa kratší koniec.

Vaše schopnosti sú vašou neodmysliteľnou súčasťou a vy by ste ich mali využiť vo svoj prospech.

Lepšia imunita

Poznáte tie stavy, keď je váš partner chorý? O tom, ako zle muži prežívajú už len obyčajnú nádchu, koluje množstvo vtipov. Naopak, ženy sa vedia oveľa rýchlejšie zmobilizovať. To, s čím muži bežne ležia tri dni v posteli, vy pomaly ani necítite. A napokon, aj váš organizmus má oveľa lepšiu obranyschopnosť. Vedci z Belgicka a Kanady zistili, že ženy majú oveľa viac vláknových reťazcov mikroRNA, ktoré priamo zodpovedajú za obranyschopnosť organizmu. Navyše estrogén potláča prípadné zápalové ochorenia. Imunita žien je teda oproti tej mužskej oveľa viac rozvinutá a vďaka tomu sa dožívajú aj vyššieho veku.

Dokonalý čuch

A opäť tu máme jedno zaujímavé tvrdenie amerických vedcov. Tí sa totiž domnievajú, že ženám stačí necelých päť sekúnd na to, aby ich nos zaznamenal rôzne pachy, ale aj vône feromónov. A máme tu tým pádom aj vysvetlenie, prečo toľko z vás rýchlosťou blesku odhalili, že ich partner bol s najväčšou pravdepodobnosťou v objatí s niekým iným, ako sú ony.

Zrak dravca

A ani pokiaľ ide o zrak, nemajú nad vami páni na vrch. Práve naopak. Tí síce vidia krásnu ženu aj z kilometra, no farby, to je pre nich španielska dedina. Ženský zrak dokáže rozoznávať niekoľko odtieňov farieb. Zatiaľ čo muži vidia zelenú ako zelenú a bodka, vy rozoznávate aspoň desať odtieňov tejto farby. A ako bonus máte dokonalé periferné videnie. Na to nezabudnite upozorniť aj vášho partnera. Nech sa má pred vami na pozore a nech mu ani nenapadne, za vašim chrbtom robiť niečo nekalé.

Multitasking

Ó áno. Muži túto vlastnosť ženám určite potichu závidia. A že je aj čo! Kým oni nedokážu robiť ani dve veci naraz, ženy ich paralelne vykonávajú pre istotu niekoľko. Telefón na uchu, popritom varia, usmernia deti, zapíšu, čo treba dokúpiť v obchode, súčasne si spomenú, že treba dať oprať. No skrátka, multitasking u žien funguje na 100%. Podľa istého dánskeho lekára však na to máte vlohy najmä preto, že kolózne teleso, ktoré je medzi pravou a ľavou hemisférou má v prípade žien až o 30% viac chemických zlúčenín, ako u mužov. Preto nielenže dokážete, ale aj robíte niekoľko vecí súbežne a samozrejme aj dobre.

Dokonalá flexibilita

Nielen ladná chôdza je tým, čo je pre ženy typické. Na základe britských štúdií sú totiž ženy oveľa flexibilnejšie ako muži. Vďačiť za to môžu elastínu, ktorý sa v dostatočnom množstve nachádza v svaloch a väzoch. Vďaka tomu je ženské telo oveľa ohybnejšie a pohyblivejšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 01:37