Biologické hodiny sú k vám nekompromisné?dreamstime
StoryEditor

Tik – tak... Čo robiť, ak vy síce tlkot biologických hodín počujete, no váš partner nie

19.10.2022, 18:00
Vzťahy

Zvuk biologických hodín vo vašej hlave, je čím ďalej intenzívnejší a vaša túžba po dieťati silnejšia. Máte skvele rozbehnutú kariéru, stabilný domov a partnera, ktorý však o dieťati zatiaľ nechce ani počuť. Nie ste prvá, ani posledná. Muži sa častokrát na deti cítia byť pripravení oveľa neskôr ako ženy. A niektorí sa na to necítia vôbec. Možno sa vám rozchod zdá ako jediné riešenie, no pravdou je, že ešte stále máte pár menej radikálnych možností, ako svojho vyvoleného priviesť k zmene jeho rozhodnutia.

Kým niektoré tipy, ako môžete vášho partnera, povedzme, jemne zmanipulovať, fungujú a sú absolútne neškodné, iným sa radšej vyhnite.

Prečo sa tomu bráni?

Skôr, než začnete robiť nátlak a drámu, skúste s partnerom viesť otvorený rozhovor bez emócií. Opýtajte sa ho, čo stojí za jeho obavami z otcovstva. Možno ho brzdí len obyčajný strach z neznáma. Z toho, či je pripravený starať sa nielen o seba, ale aj o zvyšok rodiny. Možno sú tu isté finančné bariéry nad ktorými rozmýšľa viac, než je vôbec nutné. Skôr, než ultimátu, by ste mali byť prístupní dohode. Navrhnite mu, že pokojne rok, dva počkáte, kým sa finančne nezastabilizujete. Samé uvidíte, či je niektorým návrhom otvorený, alebo cúva kde môže.

Skvelý nápad

Či chcete, alebo nie, muži skrátka na otcovstvo nie sú nastavení tak, ako ženy na materstvo. Samozrejme, že sa medzi nimi nájdu výnimky, no sú skôr ojedinelé. Gratulujeme všetkým ženám, ktorým sa takí muži ušli. Málokedy ste svedkom toho, že muž túži po dieťati viac, ako žena. Možno by ste mohli sem tam váš čas tráviť s niekým, kto už deti má. Isteže obaja uvidíte, že je s tým spojených aj množstvo ťažších situácií. No vo finále mu možno nejaké malé, voňavé bábo obmäkčí srdce a dá priestor citom, ktoré doposiaľ nepoznal.

image

Ženy túžia po dieťati intenzívnejšie ako muži.

pexels

Babysitting

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, že možno aj on pochybuje o vašich schopnostiach, stať sa matkou? Vidí vás ako usilovne pracujete, ako ste v práci od rána do večera. A tiež vidí, ako si užívate život. Divadlo, večere, párty. Dokážte mu, že sa o dieťa dokážete postarať a zriecť sa vašich obľúbených stereotypov. Ponúknite kámoške, alebo sestre babysitting. Tie to iste ocenia a snáď si to do budúcna aj zapamätajú a vy si domov prinesiete malého človiečika na ktorom budete môcť svojmu partnerovi ukázať svoje zručnosti. Tak sa snažte. A ráno nezabudnite byť prívetivá aj napriek prebdenej noci.

Chváľte ho

Každá z vás, ktorá žije vo vzťahu iste vie, ako vyzerá kľúč k spokojnému spolužitiu. Chváliť, chváliť, chváliť. A keď nie je čo pochváliť, tak si skrátka niečo nájdite. Povedzte vášmu partnerovi, že by bol z neho skvelý otec. Je to zanietený športovec? Potom nezabudnite prízvukovať, čo všetko raz vaše dieťa môže naučiť. A aké šťastie ten malý človiečik, ktorý je zatiaľ len vo vašej hlave, má, že bude mať takého dokonalého tatina. Možno sa práve vďaka vášmu uisťovaniu, rozplynú všetky jeho obavy, ktoré táto téma so sebou prináša.

Ak to nejde inak…

Rozchod je síce radikálnym riešením, no pokiaľ počas vášho rozhovoru prídete na to, že on teda zďaleka deti neplánuje, je načase si určiť priority. Hlavne, ak vám už naozaj biologické hodiny bijú na poplach. Nestrácajte svoj drahocenný čas s človekom, s ktorým máte diametrálne odlišné predstavy o tom, ako a kam by mal váš ďalší život smerovať.

Podrazy bokom

Ak ste sa rozhodli všetko zobrať do svojich rúk a napríklad tajne vysadiť antikoncepciu, alebo urobiť iné, neprípustné, nazvime to...ťahy, tak to rovno zabaľte. Toto sú tak dôležité veci, že rozhodovať o nich samé by ste naozaj nemali. Akokoľvek ste presvedčené, že on je ten pravý, že sa v podstate z výsledku nakoniec aj tak bude tešiť, že to finančne (aj psychicky) zvládnete, nerobte to. Nikdy a za žiadnych okolností. Je to podraz, ktorý sa neodpúšťa a mohol by výrazne naštrbiť nielen váš vzťah, ale aj dôveru.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. október 2024 19:23