Časom každý vzťah ochladne.pexels
StoryEditor

Chcete zachrániť váš sexuálny život? Tieto chyby celú situáciu vo vzťahu zhoršujú

04.10.2022, 18:00
Vzťahy

Túžba, vášeň a dokonca aj chuť na samotný sex rokmi spolužitia vyprchá. Nie je to nič ojedinelé a ak ste si mysleli, že tento problém s partnerom máte len vy, môžete si byť istá, že ho rieši takmer každý druhý až tretí pár. Podľa vzťahových terapeutov majú páry v prvom rade problém priznať si, že niečo v ich milostnom živote nie je úplne v poriadku. V druhom rade im nejaký čas trvá, kým sa odhodlajú niečo zmeniť.

Pokiaľ vám na vašom vzťahu záleží, je nevyhnutné čo najskôr si problémy priznať a začať ich riešiť. V opačnom prípade bariéra, ktorá medzi vami vznikne už bude taká veľká, že prekonať ju, bude až príliš obtiažne. Ak sa problém rozhodnete riešiť, vyvarujte sa týchto chýb.

1. Nehľadajte vinníka

Počas každej hádky či konfliktu majú ľudia tendenciu hľadať toho, kto je za vzniknutú situáciu vinný a zároveň zbavovať viny sami seba a ospravedlňovať sa. Nezabudnite však, že každá minca má dve strany a nájsť v tomto prípade objektivitu, je priam nemožné. A to aj z dôvodu, že každý na daný problém pozerá svojou optikou. Namiesto toho, aby ste sa navzájom obviňovali si priznajte, že niečo nie je v poriadku a nie je podstatné kto je zaň zodpovedný. Potrebné je nájsť riešenie, ako sa ho zbaviť.

2. Nie je dôležité ako často

Nájsť balans medzi potrebami oboch partnerov je niekedy hotový rébus. Kým vám stačí sex s partnerom raz za dva týždne, on nebude spokojný, kým sa spoločným radovánkam nebudete venovať minimálne trikrát do týždňa. Ak chcete svoje problémy v milostnom živote vyriešiť, nesústreďte sa len na to, koľkokrát je nevyhnutné sex mať. Aj v tomto prípade stavte radšej na kvalitu než na kvantitu. Túto radu párom dáva ja britská vzťahová expertka Tracey Cox. Jedným dychom tiež dodáva, že pokiaľ bude váš sex kvalitný, aj samotná chuť naň sa bude stupňovať, podobne ako frekvencia.

3. Nesústreďte sa len na orgazmus

Sústrediť sa len na to, koľkokrát počas sexu a či vôbec ste dosiahli orgazmus nie je práve najlepší prístup. Rovnako zlé je, ak sa aj váš partner fokusuje na to, či vás priviedol k vyvrcholeniu. Sex má byť pre vás príjemný, hravý a nie za každých okolností orientovaný na výkon a výsledok.

4. Zlý sex sa často rovná zlému vzťahu

Ak medzi vami a vašim partnerom prevláda napätie, nečudujte sa, že ani v posteli to na sto percent nefunguje. Máloktorý pár dokáže tieto dve veci od seba úplne oddeliť a aj napriek problémom vo vzťahu sa v posteli tváriť, že sa nič nedeje. Odborníci tvrdia, že v prípade, že nefunguje váš milostný život, je nevyhnutné začať zisťovať, či aj vo vzťahu ako takom nie sú nejaké výraznejšie problémy.

5. Chuť sama nepríde

Najmä v tých dlhoročných vzťahoch, kedy svojho partnera poznáte ako vlastnú dlaň, je pomerne častým javom, že časom opadla aj túžba jedného po druhom. Preto čakať, kým budete mať na partnera „chuť“ je veľmi riskantné. Možno totiž túžba po vašom drahom už vôbec nepríde, alebo príde vo frekvencii, ktorá s najväčšou pravdepodobnosťou nebude stačiť ani na záchranu vášho sexuálneho života ani vzťahu ako takého. Podľa Trecey Cox vo vzťahoch, ktoré už trvajú roky prichádza chuť na partnera až po tom, ako začnete samotný akt.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 13:12